søndag 17. mai 2020

Kanskje det...


17. mai er bare en dato på kalenderen for meg. Om man ser på det hele i litt mer historisk perspektiv... ja så er det ingen grunn til å feire 17.mai... Da grunnloven ble undertegnet på Eidsvoll 17. mai 1814, ble Christian Fredrik valgt til Norges konge. Men så forlangte den svenske kronprinsen Karl Johan å få besette norske grensefestninger. Dette nektet nordmennene, og det brøt ut krig mellom Norge og Sverige. 


Krigen ble heldigvis ikke langvarig, for etter to uker tilbød svenskekongen fredsforhandlinger. Han krevde imidlertid at Christian Fredrik måtte gå av og overlate makten til Stortinget. Christian Fredrik og regjeringen hans gikk med på kravet, og 14. august ble Mossekonvensjonen undertegnet. Den avsa Norge tilbake til Sverige. Norge var i union med Sverige til 1905. Oppløsningen av unionen ble vedtatt av Stortinget 7. juni 1905. I Sverige regnes 26. oktober som dagen for unionsoppløsningen. Det var da kong Oscar 2 frasa seg den norske krone. Vi burde heller feire 26. oktober spør du meg... eller tilnød 7. juni om en vil ha noe mer sommerlig variant...



Akkurat nå
Det må være lov å kose seg når en kommer inn igjen etter en lang tur ute og er både sliten og trøtt.


Mai har kommet med den ene kalde natta etter den andre og jammen har det snødd mer enn en gang også. 17. mai som er i dag har jeg aldri vært særlig begeistret for og ikke feiret når ungene har blitt så store at de ikke ville gå i barnetog lenger. Ser ingen grunn til å feire noe som det tok nesten 100 år å gjennomføre. Fra 1814 til 1905 er det rimelig mange år spør du  meg.


Ukens tanke
Du er uoppnåelig for meg.
Tenk om du i det minste visste hvem jeg var.
Kanskje du hadde likt meg?
Tenk om jeg hadde fått kjenne kroppen din mot min.
Bare en gang, men aller helst for bestandig. 
Tenk om du kunne kommet på besøk til meg.
Bare en gang, men ikke reist igjen.
Tenk om du elsket meg like høyt som det høyeste fjell.
Like dypt som den dypeste dal på havbunnen.
Like sterkt og tindrende som en diamant.
Like mye som jeg elsker deg.
Men du vil nok alltid være like uoppnåelig.
Like sannsynlig som en ferd til månen.
En gang... kanskje...
Men i tankene mine er du min for bestandig.


Ukens favorittdag
Er absolutt fredagene hver uke. Fri og det er bare å kose seg. De fleste fredagene er Mannen innom også, så da har en litt å "leve på" til neste fredag...


Overraskende så ble Patran med på en runde rundt hengebrua med hundene på torsdag. Ikke hver uke en får lurt med henne på tur for å si det sånn.

Ukens irritasjon


Hele uka gikk uten at regnskapssystemet var oppe igjen og fungerte som det skulle. På fredag hadde vi vært uten normal hverdag i fire uker, så jeg håper inderlig at alt er som det skal snart igjen. Konsernet har nemlig funnet ut at det skal være månedsavslutning for april neste uke, men jeg jobber ikke dobbelt når ting kan gjøres enkelt. Og i og med at det er Kristi himmelfart på torsdag, så blir uka litt i overkant kort til å rekke alt. Blir nok noen timer overtid uka deretter da regner jeg med.

Ukens opptur


Årets første tur på Holleia, men jammen lå det mye snø i veien fortsatt på skyggesiden. Men det gikk greit å gå i grøftekanten under trærne. Der var det bart. Gunhildtjern var isfritt og temperaturen var bra. 


Så lenge det er solskinn er det godt og varmt i en lun krok på jobben. Det er ikke noe som er bedre enn å spise matpakka ute om dagen.



Ukens anbefaling
Nyt hverdagen og lev i trua. Har en et positivt syn så løser det meste seg, men det kan ta litt tid.



Ukens tur tips


På søndag hadde jeg og Kjersti en runde på ei mil på Helgelandsmoen. Vi gikk fra gamle militærleiren og ut til Svendsrudmoen og til bake til bilen igjen.  Vi brukte et par timer på runden. Flott runde om du liker det flatt. Det er merket sti hele veien og det var forholdsvis tørt hele tiden. 


Ha en flott søndagskveld!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...