lørdag 23. mai 2020

Skautroll


På onsdag stoppet jeg hos naboen på vei hjem fra jobb. Jeg hadde misstanke til at sauene var sluppet ut på beite, men var litt usikker på hvor de egentlig gikk. Men jeg fikk øye på noen i skaukanten, så da ble det stopp med fotoapparat. 


Det er kjekt å ha et fotoapparat liggende i bilen om det skulle dukke opp noen bra motiver. Mobilen er bare til nødsfall, den er ikke noe tess å ta bilder langt vekk med i alle fall.


Sauene til Guro og Odd Andreas er litt mer skeptiske enn sauene til Anne og Lars. Men her har jeg ikke vært siden i fjor, så en må pleie dem litt for å få kontakt. 


De fulgte med hvor jeg gikk, men lot seg ikke forstyrre så da regnet jeg med at det gikk greit. De lå på bakken og koset seg, eller gikk for å spise. Det var ingen som løp av gårde, de konstaterte bare at jeg var der. 


Jeg måtte gå over gjerdet, for det var så mange busker der de oppholdt seg. Der var det ny hogget og kvistet, så det var ikke så framkommelig for noen av oss. Da ble det stien fra grinda og innover som gjaldt.


Det var spesielt ei som fulgte godt med og hun fulgte til og med etter meg. Jeg satte meg ned på huk, men da stoppet hun, så hun ville tydeligvis ikke ha kos heller. 


Nå går det raskt til de blir sluppet på skauen, Sånn skikkelig skauen uten gjerder, så jeg får ta bilder når jeg kan.


Det var forholdsvis varmt i sola, så det var nok godt å ta en ettermiddagsstrekk i skyggen under trærne som fremdeles sto igjen der.


Litt dårlig samvittighet for å ha spist en av slektningene til middag 17. mai, men slik er livet og godt var det også.


Nydelig brunfarge, kanskje jeg skulle tinge skinnet til denne når den skulle slaktes.


Ser nesten ut som en grevling i fargene.


Her gjelder det førstemann til mølla for å få spist det som er godt. Om hun spiser opp for ungen sin ser ikke ut til å plage henne det minste.


Snuset i melkebøtta og slikket seg rundt munnen etterpå...


Takk for titten, beklager at jeg ikke spurte om lov før jeg gikk inn til dem.




1 kommentar:

  1. De verkar ha ett ganska skönt liv med att ströva fritt i skogen. Fina bilder på söta får :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...