søndag 24. mai 2020

Du for meg


Ei ny uke er over og alt i alt er jeg godt fornøyd med uka. Selv om plunderet på jobben har tatt litt energi, så har jeg jammen fått plenty påfyll også denne uka. Bare å nyte våren som snart er over. Det er bare vel en uke til så begynner sommeren. Lettere oppsummert så har uka vært så her...


Akkurat nå
Solnedgangen i går gjør at det ser ut som trærne brenner. I dag har det ikke blitt så seint at solnedgangen har kommet ennå. Men jeg synes bildet var fint, så det fikk gå som akkurat nå bilde. 



Mandag viste seg å bli en skikkelig drittdag på jobben, ekstrajobb og dobbeltjobb og ellers alt som kunne gå galt, gikk galt. Hjem til restemiddag fra 17. mai, men det er ikke all middagsmat som er god flere dager på rad. Så får innom på butikken og kjøpe noe som frister i morgen. Lempa ut resten av plantene som jeg har hatt på kjøkkenet i vår, så får jeg vel drøye litt til med tomater, chilli og paprikaplantene tror jeg.


Tirsdag var det en litt roligere dag på jobb, på en måte. Ting gikk litt mer på skinner i det minste og jeg fikk gjort en hel del. Kjapp handletur etter jobb og Patran disket opp med pølser som ble servert på verandaen. Virker som varmen kommer og sola skinner. Da er det bare å nyte hverdagen.


Onsdag ble det kakebaking på jobben igjen. En i produksjonen blir 60 år på fredag, men da er det så mange som har tatt seg fri. Så da ble det feiring på onsdag isteden. Det er jo alltid jeg som baker, å det kommer dem nok til å savne om jeg slutter. Vi prøver å få til en månedsavslutning på april i regnskapet, selv om det bare er sånn halvveis oppe å går igjen.


På vei hjem fra jobb så stoppet jeg for å ta bilde av sauene til naboen. De var litt skeptiske, men lot seg da fotografere. På kvelden tok jeg med meg Ronja og Mounty en tur til Nedre Kollsjø'n. Det ble den første turen vi hadde dit i år, og det blir helt sikkert mange flere. Der er det så fint og fredelig synes jeg. 



Torsdag var helligdag og ingen vekkeklokke. Ikke det helt store været heller, men det blei nå en runde på tur. Møtte på en med hund og sykkel og blei stående å skravle en god stund, før ei tok meg igjen og slo følge resten av runden. Ble stående og skravle med ei som var ute i hagen, så denne dagen ble fryktelig sosial. Svala har kommet tilbake og det gir skikkelig sommerfølelse med skvaldrina når de bygger seg reder.


Fredag ble det til at jeg slo av vekkeklokka og tok meg en fridag. Det er ikke så allverden å gjøre på jobb, men vi skal nå prøve å få til en månedsavslutning for april før mai er over. Det er ikke mange dagene til. Men med en omsetning oppunder 300 millioner i året vanligvis, så er det greit å få en viss oversikt over hvordan ståa er.


Hele uka har bestått av å kaste ved inn i skjulet, så hverdagstrimmen er intakt. Snart er skjulet halvfult så da skal vi ikke fryse veldig til vinteren. Det var ikke tomt når jeg startet heller, så det er greit å vite at det holder bra gjennom en iskald vinter også. Mamma og pappa har stort sett ved til jul i sitt eget skjul, men etter jul må de hente hos meg.


Jeg så ved en tilfeldighet torsdag kveld at kinoen jeg og Kjersti hadde billetter til når kinoene ble stengt ned i mars skulle settes opp igjen. Jeg ventet på en tilbakemelding om Kjersti ville være med, men hun svarte ikke når hun hadde tid. Så da dro jeg aleine. Etter å ha sett den og hoppet i kinosetet mer enn en gang, så er jeg ikke sikker på om jeg vil ha noen drømmemann på kroken i det hele tatt. Spenningen holdt seg over to timer og den var absolutt verdt pengene sine. Men at folk skal være så engstelige for å være litt sosiale synes jeg er helt utrolig. Det var bare jeg og to til i salen. 



Lørdag rakk jeg både tur med hunder og kaste inn ved før regnet bøttet ned. Og jammen kom Tor med hammeren og dundret forbi på ettermiddagen. Kattene var lettere skremte i øynene og temmelig våte når de innfant seg etterpå når det hadde løyet litt.



Det hele ble avsluttet med ei skikkelig haglebyge. Yohuu våren på sitt beste. Det er ikke ofte det er tordenvær før Sankthans. På kvelden dro jeg til Merethe og Marius med den siste boka som Merethe skulle ha til bursdagen sin. Den kom ikke i posten før i går.



Vannet flommet ned fra jordet og oversvømte tildels gårdsplassen.

Søndagens plan om Botanisk hage regnet bort. Siden det var vått ute ble det vaskebøtta inne. Litt optimist så satte jeg på et par vaskemaskiner med skittentøy, for Hr Yr hadde tross alt lover bedre vær på ettermiddagen og i morgen skal det ikke regne. Håper de tørker i kveld i og med at det blåser litt. 

Ukens generelle tips








Jeg vil ikke tigge og be,
men jeg vil ikke miste deg.
Jeg trenger deg, har aldri hatt slike følelser for andre.
Hva gjør du med meg?
Tenk å være i armene dine hver dag.
Kunne stryke over kroppen din,
kunne kysse deg...
Elske med deg hver kveld, hver natt, hver morgen.
Få høre stemmen din si at du elsker meg.
Elsker meg høyere enn alt annet i verden.
Da jeg ser inn i øynene dine forsvinner alt annet for meg.
Det er et eget glimt i dem.
Jeg trenger ikke lukke øynene engang, for å se deg for meg.
Kjenne lukten og smaken av deg.
Kjenne deg, hele deg. Du er alt for meg.
Hvorfor er det blitt slik?
Hvorfor har du tatt hjertet mitt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...