fredag 22. mai 2020

Fem en fredag #21


Så var det fredag igjen da og jeg har planer både for i kveld og på søndag. På lørdag er det spådd regnvær, og det trenger vi. Trenger ikke være bonde for å skjønne at litt nedbør er lurt nå. Dette blir en flott helg tror jeg. Ukens tema på fem en fredag er lyd... Det er Elisa Matilda som har "Fem en fredag" og styrer hva som skal svares på. Stikk innom på siden hennes du også, for å se hvem andre som også er med på dette her. Ha en riktig god helg alle sammen!


Vad har du för ringsignal på din telefon?
Det måtte jeg faktisk sjekke opp før jeg kunne svare. Wild_West heter den og høres ut som introen til en gamamel Cowboyfilm. Alle kommenterte når jeg hadde original ringetone på min telefon, så jeg endte opp med en som jeg hadde lastet ned til min gamle jobbtelefon fra 2008.


Vilket är ditt favoritljud?
Stillheten er noe jeg setter pris på. Når en er så langt oppe på fjellet at en rett og slett hører stillheten. Har du ikke opplevd det, så har du gått glipp av noe.


Vilket ljud gör dig tokig?
Unger som skriker og hyler og ikke klarer å oppføre seg. Alt for mange ufordragelige unger som gjør alt for mye ut av seg. Jeg har tre unger selv og veit at det er ikke veldig mye jobb som skal legges ned før unger klarer å oppføre seg uten hyl og skrik. 


Vad kan du höra just nu?
Hunder som ligger og snorker, samt to som småkoser seg på golvet og leiker litt.Vad lyssnar du helst på? (musik, poddar, radio, etc.)
Jeg harer på Topp-40 på radioen de gangene jeg kjører bil. Jeg setter aldri på noe for at det bare skal låte rundt meg. Om jeg ser tv så er det for at jeg skal se på det programmet som går og ikke for å ha bakgrunnstøy som mange bruker tv til. 

9 kommentarer:

 1. Barn idag är dessutom väldigt högljudda, de typ skriker när de ska prata.

  SvarSlett
 2. Höga skrik är jobbiga. Hund som snarkar låter mysigt. Trevlig helg!

  SvarSlett
 3. Jag förstår faktiskt inte riktigt heller varför barn får låta precis så mycket de vill. Jag kommer inte ihåg att man själv gjorde det, eller andra mindre barn. Jag tycker inte att man bör vara ok med att barnen låter så mycket även som förälder. Självklart ska barn låta, men okynnes skrika och vara högljudda bara för att förstår jag inte.

  SvarSlett
 4. Jag har fyra barn och de har aldrig fått skrika så som de gör idag. Hemskt! Det är en uppfostringssak.
  Jag har heller inte på radio och TV som bakgrundsljud. Jag älskar tystnaden också.
  Trevlig fredag!

  SvarSlett
 5. tystnad är väldigt vilsamt. en lyxvara i dessa dagar. jag tror att det är hög ljudnivå på dagis, förskolor och skolor

  SvarSlett
 6. Jag vill heller aldrig ha radion eller TV på om jag inte lyssnar aktivt. Tycker också det är underbart när allt är tyst och stilla. Fina rävfoton du visar!
  Ingrid

  SvarSlett
 7. Vi är väldigt lika du och jag, jobbigt med gapiga barn, härligt med tystnad, aldrig radio eller teve på som bakgrund. Och vilken fin räv du bjuder bilder på, alldeles frisk och vacker. De jag sett här i området har haft skabb och det är alldeles förfärligt så de lider. Jägare försöker hitta dem för att de ska slippa lida. Trevlig helg

  SvarSlett
 8. gillar alla ljud från barnbarnen ❤️

  SvarSlett
 9. Eftersom vi inte har några barn, så är jag väldigt försiktig med att ha några som helst åsikter om nåt som har med barn att göra - men jag måste hålla med om att skrikiga barn är rätt jobbigt!
  När man åker färjan hit till Gotland - tar lite över 3 timmar - så tror barnen ibland att det är en lekplats som man kan springa runt och skrika på. Inte så kul när man försöker passa på att vila sig. När deras föräldrar dessutom uppmuntrar det hela, så blir man vansinnig.
  En väninna som åkte hit med mig som varit på besök i Stockholm för att gästa oss några dagar, tröttnade totalt och vände sig om mot föräldrarna och utbrast; "KLOROFORM...!?"
  Då tog dom sina 3 barn och satte sig nån annanstans. Väninnan har alltså barn!
  Men det här fungerar inte när det är fullt på båten.....
  TREVLIG HELG/Susie

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...