tirsdag 12. mai 2020

Livet er for kort


Relasjoner er en av de viktigste tingene for oss mennesker. Vi er sosiale vesener som trenger kjærlighet, nærhet og omsorg. Men når vi lever i forhold som er ødeleggende, kan det være ødeleggende for oss. Et destruktivt forhold tar mer energi enn det gir, og kan forlate mennesker det gjelder helt tappet for energi, utmattet, med depresjon og utbrenthet som et resultat. Hvis du føler at noen i din nærhet er veldig egoistiske, suger all energi ut av deg og etterlater deg tom og sliten, er du sannsynligvis under påvirkning av en energityv. En energityv er en person som trekker i energien din uten å gi tilbake, dette skjer ofte ubevisst fra begge retninger. 



Det kan være en partner, familiemedlem, søsken, barn, arbeidskollega, alle du har et forhold til. Energityver er mennesker som overfører sine undertrykte og ubevisste følelser innover til mennesker i miljøet, men nekter å se eller akseptere at det er deres eget sinne, smerte, frustrasjon og tristhet. De gir disse harde følelsene videre til andre for å avlaste seg og ikke trenger å bære alt dette innenbord. Selvfølgelig er det veldig vanskelig for de som blir utsatt, spesielt hvis du selv er en giver som gir mye av seg selv i håp om å få tilbake det som blir gitt, noe som aldri skjer i et forhold til en energityv. Dette lar koderen være tom på energipakninger uten å kunne forklare hvorfor.



Energitjuven gjør dette mer eller mindre ubevisst og klandrer det mer enn villig, og nekter å innse at det er personen som er eller har problemet og ikke mottakeren. Energitjuv vil prøve å rømme og fornekte. Mønsteret som en energityv ofte har sin opprinnelse fra barndommen der det manglet kjærlighet og omsorg. Det er således ubearbeidede følelser som ligger til grunn for denne oppførselen på ingen måte en følelse av å være direkte ond. De søker lettelse og rømmer fra arbeidskrevende ubearbeidede hendelser i barndommen og har lært en måte å kunne svare på ved å bruke andre. Hvordan komme seg ut av energityvens innflytelse er å konfrontere, spørre; Hvorfor sier du det? Hva mener du med det? Hva vil du? Hva leter du etter?


Og der ved å prøve å tvinge personen til å forklare seg selv og oppførselen sin, vil du sannsynligvis få en flukt og unngåelse, men den får tyven ut av balanse og kommer ut, noe som betyr at energioverføringen sannsynligvis blir avbrutt. Du kan også observere denne oppførselen hos en annen person og bli klar over at dette skjer og prøve å holde deg unna deg at det ikke er du som har problemene, men den andre parten i forholdet og nekter å bli deprimert eller fornærmet. Det er viktig at du står opp og er uenig, forsvarer deg mot energitjuvens negative kommentarer og forhåpninger. Forlat et forhold hvis du ikke får den oppmerksomheten, kjærligheten, omsorgen og verdsettelsen du fortjener og trenger. Hvis du kommer fra et forhold til en energityv, vil du føle utrolig lettelse og frihet mens energitjuven vil mangle energien du ga. I et sunt forhold er det en jevn utveksling av energi, belønning og tar, det går jevnt og harmonisk og etterlater en positiv følelse inne.



Hva et sunt forhold bør inneholde: Trygghet, trygghet, kjærlighet, omsorg, respekt, godt vennskap, empati, forutsigbarhet, beskyttelse, stabilitet, takknemlighet, aksept, frihet, bekreftelse, åpen kommunikasjon, like verdier, sex som er gjensidig glede, tillit, likhet, de samme rettighetene, fritt valg om å si nei eller ja, eget sosiale liv utenfor forholdet, rett til nære forhold til familie, slektninger og venner, fritt til å ha og uttrykke egne meninger osv.


Du drar i feil retning hvis du opplever: Utrygghet, utrygghet, angst, skyld, uforutsigbarhet, behovet for å tilpasse seg, deprimere følelser, overbefolkning, sjalusi, ikke være i stand til / tørre å si, lidelse, maktesløshet, være underdanig, kontrollert, manglende empati, skam og annen mangel på det som er oppført nedenfor hva et sunt forhold skal inneholde. Hvis du opplever mange av disse negative aspektene, bør du gå nøye gjennom forholdet, hvis det er verdt å bo. Du kan henge med eller bo sammen med noen med narsissistiske og/eller psykopatiske trekk som i verste fall kan være direkte farlige for deg. Livet er for kort til å kaste bort spill på mennesker du ikke får tilbake til skjønnheten du gir, du er verdig og fortjener mye mer, husk det!

2 kommentarer:

  1. Så sant, men tyvärr inser många inte att deras förhållande är just så. Det är svårt att förstå för oss som inte har upplevt det men efter lång tids mental och verbal misshandel behöver de flesta mycket hjälp och stöttning för att inse hur det är och ta sig ur det. Det är svårt nog att avsluta ett vänskapsförhållande med en energitjuv och ännu svårare med ett parförhållande. Jag vill inte kalla det för ett kärleksförhållande för kärlek är det inte.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, kjærlighet er missforstått om man tror det er sånn...

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...