mandag 17. august 2020

Kos i elva

 

Det har blitt endel turer i elva i sommer, men ikke så mange turer som kamera er med. Det er stort sett litt avkjølingsturer så hundene skal få leet seg litt og kunne blaske litt rundt i vann som de stortrives med. Når jeg hadde ferie var det både varmt og jeg husker kamera, så da ble det litt bilder av gjengen.


Bella liker seg veldig godt og legger til og med på svøm der det er dypt nok i enkelte kulper i fossen. Noen ganger går vi stien helt på toppen av fossen så de kan svømme før vannet blir stritt. Men det er ikke alltid de legger på svøm om de har muligheten uten at det blir kastet noe ut i vannet til dem. Men de har muligheten om de vil. Det er det som er vesentlig.

Så er det mandag igjen og da skal man vel være glad for noe da? Men første dag etter ferie så er en ikke helt sikker på hva det er en skal sette sånn pris på egentlig. Men jeg satte stor pris på helga. På lørdag jobbet Patran, da tilbragte jeg og Kjersti mange timer i fjordkanten sammen med hundene. Vi storkoset oss og bare nøt sola og avkjølingen i vannet. En skikkelig herlig dag.


Jeg hadde ikke med meg fotoapparatet for denne dagen skulle jeg bare nyte. Jeg dro hjem litt tidligere enn Patran sluttet, for da hadde jeg egentlig fått dosa mi. Så dagen ble avsluttet med en is i kiosken, før vi dro hvert til vårt. Når jeg kom hjem fikk de hundene som var hjemme et bad, selv om de ikke var så veldig varme tror jeg. Det er både luftig og skyggefult i hundegården. Men bad sier de ikke neitakk til.


Vurderte litt om jeg skulle lage ferdig maten før jeg hentet Patran, men fant ut at det var alt for varmt å stå inne på kjøkkenet når sola steika, så det ble matlaging når hun dusjet isteden.


Den beste gaven man kan gi seg selv i livet er å klappe seg selv på skulderen, være fornøyd, glad og stolt. Stolt av å være akkurat den man er uansett fasong, yrke, legning eller religion. Passe på å løfte seg selv opp og frem. Bruke minst mulig tid på å sammenligne seg med andre, hvordan de ser ut eller hva de har. Vær heller takknemlig og glad for å være akkurat DEG. Altfor mange er for strenge mot seg selv, kjenner på misunnelse og er ikke fornøyde. Da blir livet fort stressende og strevsomt når alt blir et jag. Det er sunt å ha mål bare man ikke lager mål som gjør at man ikke er stolt av den man er her og nå. For det er her og nå som er alt. Nå DU skal smile, nå du skal nyte alle de fine øyeblikkene og nå du skal være stolt av å være akkurat DEG.


Så enkel er egentlig hjernen, den kan nullstilles og læres opp til hvordan vi ønsker å se på livet, gleder og utfordringer. Hemmeligheten er like genial som den er komplisert, krevende og enkel. Alt dreier seg om en positiv holdning, litt planlegging av hyggelige gjøremål og et stort smil. Vi er alle sjefen i vårt eget liv som bestemmer helt selv hvor gøy vi skal ha det og hva vi skal oppnå med den nye uken. For hva er vel bedre enn å starte uken med et godt smil, riktig fokus og en positiv holdning. Det er mye bedre for oss selv og for alle rundt oss. For sutrekopper med negativ holdning er ikke mye sjarmerende spør du meg. Nei smil til livet alt annet er et mye dårligere alternativ.

Den lykkeligste er som oftest den som klarer å nyte livet uten at det skal koste så mye. Det er den gode følelsen inni oss som betyr alt. Den følelsen som gjør akkurat DEG lykkelig der og da.


Kanskje det største ansvaret vi har i livet er vår egen lykke. At vi tør og gjør vårt beste for å ta de rette valgene som gjør oss mest mulig lykkelige, smilende og glade. Egoisme? NEI absolutt ikke. Det er så viktig å gjøre de tingene i hverdagen som gjør deg lykkelig, skaper overskudd og får deg til å føle deg vell.


Alltid husk din egen verdi. Aldri la noen tråkke på deg og trekke deg ned. Livet er for kort til å være opphengt i negativitet hold fokuset på det positive. Ikke ha med mennesker som vil deg vondt å gjøre. Ikke vær redd for endring, den kan ofte være løsningen. Ta hensyn til seg selv, ikke bare gjøre ting fordi andre ønsker at du skal gjøre det. Det er alle de små fine tingene som skaper lykke i livet. Ta seg tid til seg selv og gjøre det man elsker aller mest. Ikke tro man er avhengig av andre for å være lykkelig, ekte lykke finner man først når man er lykkelig med seg selv. Er du lykkelig selv er det mye lettere å gjøre masse fint for de man er glad i.


Det kan ikke læres for tidlig at er det noe man vil her i verden så må man selv gå ut å gjøre jobben, ha troen på seg selv og aldri gi seg. Grunnleggende for å klare det aller meste er å ha troen på seg selv. Troen på at man er bra nok, troen på at man kan klare alt man vil oppnå, troen på at uansett hvor tøft det er så skal jeg komme meg igjennom det. Den troen på seg selv må man aldri miste og aldri la noen ta fra seg. For det er nettopp den troen som får oss alle fremover, den troen som gjør det gøy å leve, den troen som får oss til å ville jobbe og skape det livet vi ønsker for oss selv, de vi er glad i og elsker. Livet går opp og ned og troen blir mange ganger satt på prøve. Vi tviler på oss selv, stiller oss selv kritiske spørsmål og vet ikke hvorfor man gidder å stå på. Det er lov å tvile, det er lov å være forvirret, men kjære alle sammen. Det er ikke lov å miste troen, for den er alt!


Å klare seg selv mest mulig er et grunnleggende behov vi alle har. Vi opplever det uverdig å bli hjulpet for mye og for lenge, når vi selv kan mestre en oppgave. Men her er det ofte hårfine grenser mellom å hjelpe for mye og å hjelpe for lite. Hjelper vi for mye kan vi stimulere hjelpeløshet og avhengighet. Men hjelper vi for lite, kan vi skape motstand mot å prøve å mestre selv. Derfor er all grensegang mellom for mye og for lite hjelp noe som tjenesteyteren og brukeren må justere gjennom en tett og god dialog. Ett eksempel på dette kan være utfordrende og lærerike hobbyer.


Så nå er det bare å nyte resten av sommeren, håpe på en flott høst og en vinter med mye snø!


Ha en flott uke videre!

1 kommentar:

  1. Det ser ut som ett väldigt uppskattat bad och glada hundar gör oss andra också glada :D Jag är tacksam för att jag tillhör de som har lätt för att hitta lyckan i det lilla. Varför jag kan det vet jag inte men det gör mig starkare...och gladare :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...