lørdag 1. august 2020

Ukas hverdags gleder

Ukas hverdags gleder er en ny variant. I går ble det en ny måned og en må jo ha et positivt fokus, så ordner alt seg. Det er det alle sier i det minste, så skal jeg prøve det i hele august. Så siste uka i juli ble en liten forprøvelse med å finne de små positive tingene hver dag. Ja og rett og slett drite i de uforutsette dumme ekle sakene som måtte ha dukket opp. For det en ikke nevner, det forsvinner bare har jeg hørt rykter om.


Jeg fikk ny bok tilsendt i posten. En kombinasjon mellom fotografering og litt tankestyring. Så får vi se hvordan det går. Det kommer til å gå knallbra! Må jo ikke glemme å være positiv allerede etter første dagen da. Første dag etter ferien og stilte opp på jobb pen i tøyet og med et strøk maling i fjeset. Klar for å møte dagens utfordringer. 


Jeg handlet inn kaffe og juice før jeg dro på jobb i dag tidlig. Det var ganske tomt for det meste når jeg kom igjen fra ferie i går. Surt og kaldt med regn på dagen, da gjør det ikke noe å sitte inne hele dagen og jobbe. Litt overtid i dag også, men nå har jeg hodet litt over vann etter ferien og jeg kan gå månedsoppgjøret med forholdsvis friskt mot. Jeg ble sittende å se i den nye fotoboka på ettermiddagen, begynte så smått å forberede innlegg som skal komme etterhvert som jeg løser de 55 oppgavene boka byr på. På kvelden ble det en time i badekaret med ei bok. Merkelig nok nesten samme oppbyggingen som den boka jeg leste for noen dager siden. Det er en jeg person som forteller om sine opplevelser til en annen person. Sånn bok liker jeg. 


Skikkelig hverdagsglede i dag da jeg og Bella møtte Kjersti og Frida for en runde i byen på kvelden. Stille og rolig og jentene fikk litt sosialisering både gatelangs og i parken. Noen andre hunder som ville hilse også, så det ble kos på dem også, ikke bare oss. 


Etter jobb i dag ble det litt handling og så bar det rett til Guro og Andreas på litt opplæring for helga jeg skal være dyrepasser hos dem. Så i dag ble det klapping av silkehøner, en kanin, lamunger, griser og ikke minst Ask. Jeg skal passe dem fra fredag til søndag, så det gleder jeg meg skikkelig til. Jeg fant fram Garmin klokka igjen, for i august er latmannslivet over igjen og det skal litt innsats til. Jeg har jo hatt like lat sommer i år som jeg hadde i fjor, men da hadde jeg Bella som valp å skylde på.



Jeg lot plen være plen etter jobben og tok med meg de tre jentene med løpetid opp på Nedre Kollsjø'n for et bad og ikke minst en liten tur så de får leet seg litt. Vi møtte på en fisker, men jeg tror ikke han fikk noe for han var dratt da vi kom tilbake. På kvelden ble det verandakos i solnedgang.


Men jeg rakk en fjelltur, det får du seg bilder av i morgen. Kort oppsummert så har det vært en bra uke med mange gleder.





 


Vi står her stille i havbrisen.
Bare oss to.
I horisonten er det en smal stripe av lys.
Du holder godt rundt meg,
forteller stille om kone og barn.
Spruten da båten treffer bølgene skjuler tårene mine.
Det er salt uansett.
Ingen sier et ord om å holde kontakten når vi går iland.
Nei hvorfor skulle vi det?
Du har ditt liv, jeg har mitt.
Det var skjebnen som krysset dem...


2 kommentarer:

  1. Bekymren försvinner nog inte bara för att man bestämmer sig för att vara positiv. Men kanske blir det lättare att att ta itu med det som känns jobbigt om man har stärkt sig med en rejäl dos positivitet :D Och efteråt har man ju ännu en sak att vara glad för...att man har lyckats lösa ett problem.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...