fredag 14. august 2020

Når sommernatta blir svart


Jordene rundt huset blir gulere og gulere for hver dag. Snart er sommeren over, ja hvilken sommer? Kan ikke si det har vært noe særlig sommer i det heletatt i år. Men når åker'n er gul, da er sommeren over. Da er det høst i all mass. Patran har startet på skolen igjen og jeg har siste ferieuka mi som er fastsatt. 


Bildene denne gangen ble litt merkelige. Når jeg sjekket bildene etter fjellturen savnet jeg noen fra slutten av turen, men tenkte ikke egentlig noe særlig over det på kvelden. Men når jeg skulle se på bildene fra vi var i elva for noen dager siden så fant jeg ikke ett eneste bilde. Men i svarte tenkte jeg. Ja jeg tenkte litt mer enn svarte, men det trenger jeg ikke skrive for å si det sånn. 


Gikk tilbake i mappa jeg hadde lastet de inn i og der var det 60 bilder, men i bilderedigeringsprogrammet var mappa tom??? Siden det er et gratisprogram tenkte jeg at det kanskje var "oppbrukt" så jeg avinstallerte det og lastet det inn å nytt igjen. Men fremdeles var mappa tom.


Jeg kikket på egenskapene på bildet i mappa der jeg fant dem, og da hadde de et merkelig format. Litt googling så fant jeg et konverteringsprogram til JPG format. Det tok vinter å votter å gjøre om så mange bilder og meldingen på skjermen som dukket opp når det var gjort, var at siden programmet var gratis ble det satt på vannmerke på alle bildene til jeg hadde donert en liten sum. Hæ? Totalt uaktuelt. Jeg trengte jo bare programmet til denne ene gangen.


Sletting av program og konverterte biler og mer googel. Langt om lenge så fikk jeg ordnet det, men kvaliteten ble ikke helt på topp, så de fikk bli som de ble. Bilder i elva er det nå åkkesom. Jeg sjekket kamera innstillingene og det har tydeligvis skjedd endel med kamera ved forseringen av alt krattet når vi var på fjellturen på mandag. Kamera har slått seg på, gått inn i menyen og endret filformatet som bildene skulle lagres i på minnekortet. Det var liksom ikke bare ett trykk så var ting endret, så det er helt utrolig at det har gått ann.


Men nå er det som det skal igjen og bilder fra sopptur og annet "vas" blir forhåpentligvis som de skal. Det får jeg se neste gang jeg skal tømme kamera. Siden jeg har ferie så har jeg skikkelig ferie og nyter verandalivet ispedt noen utflukter. Smølaturen ble skrinlagt da det er så mange hodeløse folk rundt omkring. Smøla er der til neste år også forhåpentligvis.


Når man har ferie så blir det seine kvelder og når det er så varmt som nå så blir disse tilbragt på verandaen. Det er da en ser hvor fryktelig mørkt det har blitt på kvelden allerede. Sola blir borte en time eller så tidligere enn for et par måneder siden. Lenge før klokka nærmer seg midnatt er det stupmørkt ute. Ikke engang månen er framme nå, men stjernene funkler som aldri før.


Det er fremdeles badevann både på Røsholmstranda og i elva, så sommeren er ikke helt over ennå. Hundene setter pris på å få avkjølt seg ennå i det minste. De setter pris på å få være med uansett egentlig. Men ekstra bra er det å være med når det er noe gøy som skjer før vi er hjemme igjen.


Bella leiter etter pinner som kommer flytende og vasset faktisk litt rundt den tiden vi var der. Men det var ikke så dypt i fossen at hun kunne få svømt.


I dag skal jeg plukke opp Patran etter skolen, så skal hun være her i helga. Da skal vi kose oss skikkelig før det er en ny arbeidsuke som starter igjen. Jeg har ennå igjen to uker med ferie, så det blir kanskje til at jeg tar enkeltdager utover høsten. Tenk så godt med mange korte uker da. 


Jeg håper på en lang fin høst, for sommeren har ikke vært noe å skryte av. Men det blir dårlig med bading på høsten da. Gårsdagens tordenvær som holdt seg i mange timer, bøttet ned med regn og ikke minst at strømmen ble borte. Godt den kom tilbake før jeg skulle legge meg, for jeg hadde satt meg inne med ei bok. Da er det fort å glemme hvor mye lys en har satt på, om det fortsatt er mørkt når en finner senga.


Jeg gjorde faktisk så lite i går, at jeg rakk å lese ut boka jeg startet på. Den var ikke så tjukk, men den varte nå en stund. Anmeldelse kommer i morgen. I dag er det glimtevis med blå himmel, men noen sommertemperatur kan en ikke rope om. Men bare vent til i ettermiddag når jeg skal til byen, da er det nok mer enn varmt nok.


Jeg skal nyte siste dagene av ferien, til tross for at det egentlig bare føles som en vanlig helg jeg har foran meg. God helg og kos deg med det du måtte finne på!




2 kommentarer:

  1. Ett gratisprogram som kräver donationer för att fungera, det skulle jag bli minst sagt irriterad över. Men du har i alla fall fått ordning på allt och det var väldigt bra gjort. Jag hade nog gett upp.
    Visst närmar sig hösten och jag tycker att det ska bli skönt. Jag gillar alla årstider och nu kan det gärna få komma lite höstluft och fina färger :D Men jag hoppas att du hinner ha en fortsatt skön semester innan sommaren tar slut.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...