fredag 28. mai 2021

Fem en fredag #21 Prestation

katt

Oliver og gjengen er en amerikansk tegnet filmmusikal for barn fra 1988 produsert av Walt Disney Pictures. Filmen handler om kattungen Oliver og en gjeng gatehunder som den møter i New York. Disse er Dodger, Francis, Einstein, Rita og Tito, i tillegg til den forkjælte puddelen Georgette. Filmen er inspirert av Charles Dickens klassiske roman Oliver Twist. Oliver er pusen til Patran og han er oppkalt etter denne Disneyserien. Han hadde et blått halsbånd med telefonnummer på, men det har han lagt fra seg ute for lenge siden.

pus

Oliver er med på skautur ved enhver anledning og synes lite om å gå der det er litt vått. Men å snu eller gå en annen sti enn den vi går, det er helt uaktuelt for han.

katt på skautur

Noen ganger er han foran og andre ganger kommer han luskende til slutt. 

katt

Men han er aldri langt unna.

pus klatrer

Han klatrer opp i den ene buska etter den andre. Akkurat som han skal vise seg for hundene at han klarer noe de ikke klarer.

pusekatt

Så går han baklengs nedover stammen igjen til han er nære nok til å snu seg for å hoppe på bakken igjen.

katt i tre

Han bruker ikke lange tiden på den snuoperasjonen.

skautur

"Hvorfor somler du da?"

katt

Innimellom så stopper han opp på turen og ikke blir med lenger. Da har han nok kjent lukta mus eller noe annet han vil sjekke nærmere.

oliver

Men stort sett så blir han med helt hjem igjen. Merker på kattene at det er litt vår og sommer i lufta. Nå er de ute hver natt alle tre og det er ikke hver dag de er innom hjemme for å spise litt eller sove ut. Men det er veldig sjelden de er borte mer enn ei natt. Da kommer de stort sett når de hører bilen når jeg kommer fra jobb dagen etter.

oliver

Det hender Lurven er med et lite stykke, men Oliver er den eneste som stiller opp så sant han ser oss. Det har bare vært en eneste gang alle tre har stilt opp for å være med på runden i skauen. I august har de vært her i tre år allerede. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg var å hentet dem.

katt

Det er ikke helt tørt i skauen ennå, det er ikke så lenge siden snøen gikk og med det regneværet som har vært i det siste så må jo vannet ett sted gjøre av seg.

katt og hund

Mounty setter stor pris på vanndammer og bekker, men Oliver hopper fra tue til tue.

pus

Om Bella blir for masete så går han bare gjennom gjerdet og over på andre siden. Da får han gå i fred og slipper å bli rundsleiket.

hvitveis

Hvitveisen blomster villig ennå. 

pus på tur

Det er ikke mange dagene til det er juni og juni er faktisk sommermåned. Hittil i år har det bare vært kaldt og ikke særlig som har minnet om vår engang. Oliver er ikke så glad i varmen ute, men inne ligger han gjerne ved ovnen, eller i skinnfellen i vogga. Han liker å kose seg.

pus

Etter en skautur så blir han som regel med inn og legger seg til å sove etter at han har spist litt. Da kan han sove i mange timer før han kommer gjespende og strekker seg.

katt i skauen

En gåtur om dagen har store helsemessige fordeler, så gjør som Oliver, ta deg en runde i skauen om dagen. Du trenger ikke klatre i trærne eller gå gjennom gjerder... Nå har Oliver vært borte i tre netter, så nå har jeg begynt å lure litt på om han har tatt seg sommerferie eller om han rett og slett har kommet over et skikkelig museeldorado. Han er kastrert, så utfartstrangen skulle ikke være så veldig stor.

gjøkesyre

Gjøkesyra har kommet i skauen og det er bare å ta for seg av bladene. De har en litt syrlig smak og er gode å spise tidlig på våren. Når bladene er blitt mørkegrønne har de ikke fult så god smak.

gjøkesyre

Fine hvite blomster med lilla streker i bladene. Om disse er spiselige også er jeg ikke så sikker på. Jeg har bare spist bladene.

gjøkesyre

Om man søker etter denne planten på nettet er det ikke mye informasjon som kommer opp. Det er litt rart, for den finnes over hele landet.

pus på tur

Men det er fredag i dag og det betyr Fem en fredag med Elisa Matilda. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...

katt

Vad bidrar du med lite mer än vad dina grannar gör?
Nei jeg gjør vel ikke så mye mer, for jeg har bare min mamma og pappa som naboer. Jeg bor på landet på en gård, så jeg hjelper vel litt til når det trengs.

oliver

Vad senast gjorde du som du blev stolt över?
Jeg er stolt over bildene jeg tar. Jeg er flink til å ta bilder og jeg er stolt over bildene mine. Det er mye derfor jeg startet med denne bloggen. Så andre skulle se mine bilder også. Jeg trives med å ta bilder og når en ser framgangen på bildene så blir man stolt. Man skal være litt selvgod og anerkjenne sine ferdigheter. Med en liten dose selvinnsikt i tillegg, så blir det bra.

katt

Vad gör andra bättre än du?
Stort sett det meste som involverer en dose med tålmodighet. Det er vel min svake side. 

pus

När presterar du som bäst?
Når det er noe jeg virkelig har lyst til. Når det er noe jeg ser framgang på, som blir bedre og bedre etterhvert. Jeg er vel hverken A eller B menneske, jeg liker tidlige morgener og jeg er egentlig seint i seng. Men jeg merker at etter middagen er det helt greit å ikke gjøre noe med en gang. Akkurat som jeg trenger litt ladetid. 

katt

Vilken idrottsgren presterade du bäst i under skoltiden?
Jeg løp raskt og jeg hoppet høyt. Kaste ball var jeg ikke særlig god på. Jeg har alltid likt å bruke kroppen, så det er vel derfor jeg har litt mark i rumpa når det ikke skjer så himla mye en dag. Da må jeg finne på noe.

stuntmann

Ha en god helg og nyt at sommeren er kommet, på tirsdag er det sommer etter kalenderen i det minste!

11 kommentarer:

 1. Underbara kattbilder, jag hoppade höjd på fritiden, saxade 120 cm, som trettonåring, så hoppar man ju inte idag, hoppas vi får mer värme

  SvarSlett
 2. Fina bilder på en vacker katt. Katter är så självständig och mysiga djur. Helt klart mina favoriter! Jag var också bra på höjdhopp och löpning, men det var då det! Ha det gott!

  SvarSlett
 3. du är verkligen duktig på att fotografera! en ser tydligt kattens släktskap med de större kattdjuren. trevligt promenadsällskap. korta sträckor sprang jag fort; hoppade längdhopp och kastade långt med liten boll

  SvarSlett
 4. Oliver is a most handsome mancat. He knows what he wants and it shows.

  I love your photography.

  Thank you for joining the Feline Friday Blog Hop.

  Have a purrfect Feline Friday and weekend. Scritches to all the furbabes. ♥

  SvarSlett
 5. Han är så fin och så cool Oliver och det är kul att han vill följa med på promenaderna. Men jag hoppas att han kommer hem snart igen och visar att han mår bra. Jättefina bilder på honom :D

  SvarSlett
 6. Oliver you know your way around and show us all the fun to be had in the woodland paradise. thanks for sharing friend

  SvarSlett
 7. The photos are beautiful and Oliver is very handsome. I hope he soon returns home. My boys used to walk around the fields with me, but Eric was the opposite of Oliver. He loved water and when we got to the stream he loved to paddle in it.

  SvarSlett
 8. Helt underbara bilder av Oliver som verkar vara en väldigt bestämd herre alltid med "ett byte" i sikte. Å du kan med all rätt vara stolt över bilderna som du visar.
  Himla kul förresten att du också var duktig på höjdhopp. Det har vi gemensamt:-)

  SvarSlett
 9. Så flott og aktiv katt..og du tar superfine bilder av dyr, natur og andre ting... Håper Oliver dukker opp snart... God helg <3

  SvarSlett
 10. Du är en skitduktig fotograf, det ska du verkligen vara stolt över!

  SvarSlett
 11. Kitty has had an adventurous day!
  Thank you for sharing at https://image-in-ing.blogspot.com/2021/05/make-hay-while-sun-shines.html

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...