søndag 2. mai 2021

Uka som gikk #17

traner

Traner på flytur over Aklangen

Ukens stolpejakt

stolpejakten

På torsdag fikk jeg se at noen hadde vært på stolpejakt på Sokna. Jeg visste ikke at det skulle komme stolper der, og ikke hadde jeg fått med meg i appen at det var noe kart som var sluppet nærmere enn Jevnaker heller. Men torsdag kveld så skulle jeg kjøre Patran nedover og da tok jeg med meg Hailey og Tessy på stolpejakt. Det var nemlig kommet stolper på Hvervenmoen også. 

stolpejakt

Første mai er det mange steder som er i gang, så en kan få nok å gjøre i sommer om man vil det. Men siden jeg monterte drivhus hele dagen ble det bare en runde på Sokna på meg om kvelden. Jeg har nå funnet 36/6583 stolper. Sjekket listen for Ringerike og jeg ligger som nummer 5. Hadde vært gøy å ligget på topp i Ringerike innen jakten er over. Men jeg behøver ikke være så ambisiøs annet enn at jeg skal holde meg innen topp 5 i første omgang.

Ukens favoritt dag 

japansk kirsebærtre

Blomstringstur til Strømsø torg i Drammen med Kjersti tror jeg det må bli. Ja om jeg må velge, det har vært veldig mange flotte dager denne uka. 

Ukens irritasjon 
Fredag morgen på vei til jobb så punkterte jeg på ene bakhjulet. Godt jeg ikke hadde kommet så langt så pappa kom med jekk så jeg fikk tatt med dekket til Hønefoss for å kjøpe nytt å legge om mens jeg var på jobb. Jeg må jo ha nytt, kan ikke kjøre rundt med ett piggdekk med alle de planene jeg hadde i helga. Hvorfor er det bare jeg som tar initiativ til ting? Andre blir villig med, men det går jo ann for dem å spørre også. Det er da ikke bare jeg som har fantasi eller tiltak til at det skal skje noe disse dager. Egentlig er det ikke bare disse dager heller, akkurat det er en rød tråd har jeg inntrykket av.

Ukens arbeid 

snap

Jeg ble ikke ferdig i går. Det manglet nemlig mange muttere. Det er for dårlig synes jeg. Så jeg må kjøpe med meg noen på mandag.

Ukens oppturer

flat coated retriever leonberger midttjernhuken

Mandag ble det skautur med Simba og Christine, med litt innebygd drama som Bella løste helt fint selv. Tirsdag var det bursdagsfeiring for pappa. Ikke rare greiene i og med at han har startet med pløying. Så nå er det bare å glede seg til han er ferdig med våronna så kanskje ikke Bella er fult så fæl på beina når hun kommer inn til kvelds.

aklangen

Onsdag ble det en liten ettermiddagstur til Aklangen med Patran og noen hunder. Litt rekognosering etter orrhaneleik, men jeg ble egentlig ikke noe klokere denne ettermiddagen.

Ukens anbefaling 
Er det noe du har tenkt på lenge, så ikke utsett det lenger. Ta initiativet og få planene ut i livet før neste helg!

Ukens generelle tips

4 kommentarer:

 1. Om två veckor ska jag också börja leta stolpar och det är lika efterlängtat i år som förut :D Grattis till den nuvarande femteplatsen.
  Om det fattas delar i en byggsats så reklamerar jag eller ber om att det som fattas skickas omedelbart. Gärna lite avdrag på priset också. Det är så himla irriterande när man inte kan göra något färdigt pga saknade delar. Men ditt växthus blir säkert både stadigt och bra när det är färdigbyggt :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg til å kunne høste grønnsaker utover sommeren. Håper det er noe som blir bra i det minste.

   Slett
 2. Traner er så flotte! Stolpejakt høres gøy ut. Skal sjekke om det finnes her. Drivhus kan være noe skikkelig herk å få opp. Håper det går bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt greit å ha noe å finne på. Kjekt å gå tur der en ikke pleier å gå turer også.

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...