lørdag 22. mai 2021

Utviklingen i drivhuset

 roser

Siden jeg ikke får roser til å vare i bedene så kjøpte jeg ei å ha på bordet på verandaen i sommer. Det har vært stemorsblomster som regel tidligere, men i år gikk jeg for en hvit potterose.

drivhus

Oliver er med der det skjer om det er tur i skauen eller noe som foregår ved husveggene. Han må liksom ha full oversikt. Jeg fant ingen vårflok, men et par andre lave stauder ble med hjem sist helg. Jeg kjøpte noen stemorsblomster også, så det skulle bli litt farger mens jeg venter på at disse staudene skal dekke litt større område.

drivhus

Jeg kjøpte meg et drue tre og noen jordbær i tillegg til alt jeg hadde inne som ble sådd i slutten av mars. Hadde det vært en normal vår med varme så kunne jeg plantet dem ut for en måned siden. Vel og merke om jeg hadde hatt et oppegående drivhus.

stauder

Siden det blåser litt hos meg har jeg satt på låsing så det ikke kan blåse bort. Der skal jeg kjøpe plastbelagt kjetting og feste de med sjakler, så det ser litt penere ut. Glemte det når jeg var nedover, så jeg får ta det en dag etter jobb om jeg husker det.

plommetre

Plommetreet står i kanten av bringebærene. Der har jeg også en jobb å gjøre med å binde de opp og klippe de ned. De siste årene har de vært litt på egenhånd og det synes, for å si det sånn. Satte på stammebeskytter siden musa tok livet av det forrige. Nå har jeg tre pusekatter og beskyttet stammen, så nå er vel oddsen for plommehøsting om noen høster litt større enn sist. Uten puser og beskyttelser.

plommeblomst

Jeg har veldig liten tro på at disse blomstene skal bære frukter i sommer.

lavendel

Om det blir noen duftposer av lavendel å gi bort til jul av disse her, er vel også litt lotteri. Men det er lov å håpe at det kan bli litt.

jordbærplanter

Jordbærplantene lever fremdeles og har til og med fått vann. Det er litt uvant å måtte vanne plantene når det har kommet så mye regn som nå, men det holder seg godt og varmt inne i drivhuset, så da tørker jorda litt ut. 

løytnantshjerte

Løytnantsherte jeg kjøpte blomstrer fortsatt og jeg leste på en side på nettet, at om en klippet de ned når de var ferdige med å blomstre, så blomstrer de en gang til på seinsommeren.

kirsebær

Kirsebærsaken har begynt å blomstre, så nå er våren kommet hit også.

poteter

Mamma og pappa satte poteter, jeg ymtet frampå at de kanskje var litt i tetteste laget, men det var de visst ikke. 

småbruk

Åkeren holder på å komme opp igjen etter vel i uke gjemt i jorda. 

salat

Salaten spirer villig, ser ut til at det kan lønne seg å fordele noen planter da de kommer opp litt i hauger på en måte. I går ettermiddag vannet jeg litt og ble overrasket over hvor langt noe har kommet, for et par dager siden så hadde de ikke spiret i det hele tatt.

spinat

Spinaten har jeg hatt litt mer hell med ser det ut til. Her er det litt avstand mellom plantene og det ser ut som de er ferdig tynnet ut. 

tomatplanter

Tomatplanter, vanlige og busktomater. Noen som jeg har sådd selv som jeg er lettere usikker på hvilken av typene som har kommet opp igjen. Det er på langtnær alle tomatfrøene som har spiret.

steinbord

Plendyret har fått sin første runde i år, så nå er det klart for helgas regnvær. Når det er tørket opp igjen i slutten av uka så er det sikkert på tide å klippe igjen tenker jeg. Plenen vokser mye fram til Sankthans som regel.


Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

10 kommentarer:

 1. You have bought yourself a very healthy pot of white roses. I enjoy your garden tour, getting to see all the edible plants you have growing in there. I have problem growing tomatoes because they are easily infested with pest.

  SvarSlett
 2. Ja, det skjer mye i drivhuset selv om det bøtter ned ute, og det tørker også mye der. I går måtte jeg vanne alt i mitt drivhus for der var det tørt.
  Lykke til med plommetreet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, håper på plommer neste år i det minste.

   Slett
 3. Det spirer og gror hos deg! Hvis biene gjør jobben sin, blir det kanskje plommer å smake på?

  SvarSlett
 4. Such a beautiful potted rose and a great start on your vegetable gardens.

  SvarSlett
 5. Det är mycket som gror och växer hos dig och jag håller tummarna för att du ska få en stor skörd av allt gott du odlar och att alla blommor ska trivas. Jag vet inte om värmen är på gång hos dig men här ska det bli snöblandat regn i morgon. Inget roligt vårväder men det är inte mycket man kan göra åt det.

  SvarSlett
 6. Wunderschön ist deine weiße Topfrose.
  Mit deinem Garten und Gewächshaus hast du viel Arbeit.
  Aber es macht auch sehr viel Freude, wenn man den Erfog
  sieht und eine Ernte einbringen kann.
  LG. Karin M.

  SvarSlett
 7. Härligt att du fått igång växthuset och en fin blandning av ätligt och bara pent för ögonen :) Låter gott med plommon tänker jag.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 8. Hej Lillian!
  Vad trevligt att du kommit igång med växthuset. Fin ros och löjtnantshjärta. Hoppas plommonträdet ger dig fin frukt.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...