onsdag 12. mai 2021

Kveldstanker

 solnedgang

Nesten hver gang kvelden nærmer seg så tenker jeg litt over dagen som har vært. Hvordan har dagen egentlig vært? Har det vært en dag full av planer som alle har blitt gjennomført? Har det vært en dag som slett ikke har blitt som jeg hadde tenkt meg? Har det vært en dag som er bare å "glemme" og si ja takk til i morgen?

solnedgang

Stort sett er jeg godt fornøyd med dagene mine. Ikke mange dager jeg har mange planer, men jeg har tenkt ut noen ting jeg skal gjøre i nærmeste framtid. Nå om dagen så dreier det seg litt om å plukke stolper i nærområdet. Får ta de nærmeste først så får en sett seg ut noen nye turmål som kan være aktuelle å gjenta. Litt begrenset hva jeg foretar meg nå med endel pollen i lufta. Det er ikke da en legger opp til lange skauturer uten at en veit en kan komme seg hjem forholdsvis raskt, for en dusj i det minste.

muskat

Muskatene blomstrer villig, så verandakassene mine blir nok en fryd for øyet i sommer. Jeg har blomkarse frø fra i fjor som jeg har tenkt å så i ampeller på verandaen. Egentlig har jeg mange  hageplaner i år. Om bare halvparten blir noe av så kommer hagen til å bli en fryd for øyet. 

muskat

Håper de blomstrer litt når det blir sommer også, ellers kan det bli ganske grønt i kassene mine. I dag har jeg hatt fri fra jobben, i morgen er det helligdag og på fredag har jeg fri. Så er det helligdag på mandag igjen. Bare Hr Yr er litt medgjørlig så kan jeg få mye ut av disse fridagene mine. Jeg skulle vært en tur i middelalderparken i Oslo, men er ikke så sikker på om jeg får det til iløpet av denne bulken med fridager. Vet ikke hvor mange av disse osloborgerne som har planer om hyttetur disse dagene, eller de skal tilbringe tiden i stora staden. 

sitrontre

Sitrontreet eller trærne, for det er to i samme potta burde bli pottet om i sommer. Jeg håper det snart bærer frukt. Jeg har jo hatt dem noen år. Patran sådde noen steiner fra en sitron og to stykker spiret.

hvitveis

Hvitveisen er kommet på kanten av plenen, da er det liksom vår. Våronna er ferdig og drivhuset er så si i boks. Nå er det bare å vente på at ting skal spire som er nysådd for anledningen.

hvitveis

Noe som er sikkert er at jeg skal ta mye bilder disse fridagene. Det er ikke så gøy i regnvær, men håper det blir skikkelig med fotovær disse dagene. Et håp om å kunne dra til Botanisk hage for å se om det er noe spennende planter å få tak i. De har hatt mye bra i utsalget sitt tidligere år. 

hvitveis

Føljetongen med prosjekt drivhus nærmer seg slutten. Det må da bli annet kapittel på det når livet på innsiden av drivhuset skal tas i bruk. Jeg vil vel helt klart hevde at drivhus i biter ikke er noe å stå etter, hvor du enn kjøper det. Hadde jeg visst alt knotet med det, så hadde jeg aldri verden kjøpt det. Jeg trodde det bare var å skru det sammen... jo det var jo i og for seg det, men det var unødvendig mange deler å skru sammen spør du meg. Jeg hadde helt klart gått for reisverk i tre og montert gamle vinduer om jeg skulle gjort det igjen.

hvitveis

Tenkte å lage et innlegg på lørdag om drivhuset og hva som er plantet ut der. Jeg må sikkert ha noe fyring der med slikt vær som er spådd de nærmeste dagene. Moseplassen har noen tips om drivhusopplegg, men jeg er ikke enig i alt. Noe høres forferdelig tungvindt ut, spør du meg. Men noen ideer kan en jo plukke med seg. Det jeg har mest lyst til å prøve meg på er druer. Hageland hadde en inspirerende artikkel om druedyrking og ikke skulle det være så vanskelig heller.

hvitveis

På fredag har jeg tenkt meg en tur på Hageland og Plantasjen og se hva som finnes i Hønefoss. Nå er det midt i mai og man må jo få ting i jorda før det er høst. Tror det fort kan bli dyrt om man kjøper alt man har lyst på, men man sparer jo endel i etterkant på alt man ikke behøver å kjøpe på butikken.

hestehov

I dag skal jeg og Bella på bytur for litt sosialisering innimellom regnbygene. Om det blir noen fine bilder så dukker de nok opp utover i uka.

katt

Været framover er skikkelig trøttende og nesten ikke verd å gå ut på musejakt, eller annen jakt heller...

katt


4 kommentarer:

 1. Jag brukar försöka undvika att tänka på något när jag ska sova. Det är inte alltid det fungerar men med hjälp av sömnpiller brukar jag somna ganska lätt och slippa tänka. Men jag är oftast också ganska nöjd med mina dagar och det är ju bara jag som ska bli nöjd och då är det ganska lätt :D Härligt med våren som gör framsteg. Underbart med blommor både inne och ute. Jag längtar efter att vitsipporna ska blomma nu. Lycka till med all plantering och med allt som ska växa och frodas i växthuset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det blir veldig spennende med drivhuset. Slikt har jeg aldri prøvd tidligere.

   Slett
 2. Jeg er helt enig med deg angående drivhuset. Min mann satte det sammen i 2006, og da var det best å holde seg langt unna ;)
  Det var veldig mange deler ja, og ubrukelig bruksanvisning. Det blir nok bra til slutt hos deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan ikke fatte å begripe at det ikke går ann å lage en enklere variant og ikke minst en bruksanvisning på 10 sider til om det hadde trengtes.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!