mandag 17. mai 2021

Milsluker'ne

politihund leonberger politibil

Når man er ferdig med å være tenåring, da må man velge seg en karriere. Bella vurderer å fange skurker som sin vei for å skaffe seg mat på bordet.

veien kulturminnepark

Vi møttes ved Veien Kulturminnepark på Kristihimmelfartsdag i solskinn og 15 varmegrader. Antrekket var slett ikke enkelt å bli enig med seg selv med. Jeg endte opp med genser og boblevest, mens Christine hadde ullgenser. Vi var ganske enige om at det trolig kom til å bli for varmt, men fryse er ikke noe godt.

skjæringsbrua

Vi hadde planer om samme byrunden som sist vi gikk tur, men denne gangen hadde jeg med meg kamera så den kunne bli litt bedre dokumentert enn sist da jeg bare hadde med meg telefonen,

gangbru

Vi skravler ganske javnt på tur, så kilometerne og timene bare flyr av sted. I dag møtte vi en god del andre som også var på tur. Veldig mange hilset og når vi stoppet i enden av denne brua for å slippe noen over så takket de jammen. 

fortau

Synes Bella er flink jeg, selv om Simba har fleksibånd så går Bella helt fint uten å dra i båndet for å holde følge med han.

politibil leonberger

På veien passerte vi politistasjonen, da måtte det jo bli et par poseringsbilder foran Bolla Politibil. 

rådhus

På vei ned til byens idrettsanlegg passerte vi rådhuset,

flomstein

Nede ved elva står byens flomstein

kvinand

Nede ved elva så vi ei kvinand. Den forholdt seg helt rolig til tross for at hundene badet så vannspruten sto.

schjongslund elvelangs

Schjongslunden er en plass for alle som elsker å holde seg i aktivitet. Her er det plass til lek, sport, rolige gåture, lagsport og individuelle øvelser for både de som liker spenst, fart, utholdenhet, styrke og koordinasjon. Schjongslund er kanskje det mest populære stedet å oppholde seg på Ringerike, og det med god grunn, ettersom det ligger svært sentralt. Det er dekket av grønne plener og skogarealer. Her kan man spille sandvolleyball, sandhandball, bade og sole seg langs elva. Om man er glad i å jogge er det en runde rundt hele området der trærne gir fin skygge om det er varmt. Man kan også benytte det fine tartandekket på friidrettsbanen til raskere løpsøkter. Og det er mulighet for flere varianter av hoppøvelser, kastøvelser og løpsøvelser på Ringerikes friidrettsstadion. Det er flere fotballbaner, noen med gress og andre med kunstgress. Det finnes sågar en mindre kunstgressbane innendørs. Det ligger også en Ishall for hockey interesserte, et fotballstadion for fotballvenner og en flerbrukshall med flere handballbaner, klatrevegg og en stor turnhall. Det er også et mosjonssenter og en fysikalsk klinikk.

leonberger hvitveis

Store tepper av hvitveis mellom trærne.

schjongslund flat coated retriever

Det var flere enn Bella som måtte posere i all hvitveisen.

flat coated retriever leonberger

Vel oppe i byen igjen for å passere torget der fontena endelig er slått på.

fontene

Nå nærmer det seg med stormskritt at russen tømmer ei flaske Zalo for å sjekke virkningen... Tror ikke det har vært ett eneste år som de ikke har gjort det.

mursteinsbygg

En liten sveip til Nordsiden av byen for å se om det var noen fugler ved Gladtvedt, men der var det ikke en enslig and engang.

oppgangssag

Oppgangssaga i all sin prakt

oppgangssag

Det er ikke så pent i Hønefoss før turistvannet er satt på i fossen.

ringerikspiken

Så vendte vi nesa hjemover forbi Ringerikspiken

leonberger flat coated retriever

Der det er vann der må det bades!

kart hønefoss

Jammen passerte vi ei mil... godt jobba!


5 kommentarer:

 1. Så flinke dere er til å gå tur. En mil er jo flott på en gårtur, og hundene var garantert fornøyd ettepå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Noe må man jo finne på om dagene med flott vær.

   Slett
 2. Det blev en rejält lång runda men det fanns mycket fint att se längs vägen. Pratar man och har kul tänker man inte på hur långt man går så det hjälpte säkert till. Vilken perfekt avslutning det blev för hundarna. Skönt att få svalka av sig efter långpromenaden :D

  SvarSlett
 3. I love it when you share your travels around the area, especially with the pups!

  I appreciate your link at 'My Corner of the World' this week!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...