søndag 16. mai 2021

Uka som gikk #19

traktor

Årets våronn er over akkurat i tide til regnværet satte inn. Det er godt med regn nå, så får trærne vasket av seg pollenet. 

is

Det glimter til med kalde grader om natta fra tid til annen, så det er vel bare å være lykkelig for at det ikke kommer som snø. Hundeskåla har vært islagt mer enn en morgen.

rådyr

Endelig så hadde jeg med meg kamera og fikk knipset et bilde av rådyret jeg pleier å kjøre forbi hver dag til jobb.

Ukens tanke 
På torsdag laget jeg et engasjert innlegg på bloggen om bondeopprøret og jordbruksforhandlingene. Det er vel ett av innleggene jeg er mest fornøyd med hittil i år tror jeg. Jeg har alltid stemt blått og mørkeblått, men i år blir det grønt. 

Ukens drivhus

drivhusmontering

Det er ikke til å tru! På torsdag ble drivhuset ferdig og klar til å plantes ut i. 

hageland

På fredag var jeg en liten tur til Hønefoss for å kjøpe litt jord til verandakassene mine og litt såjord til drivhuset. Det er en skikkelig god følelse å kunne si seg ferdig med trinn en i det prosjektet. NÅ er det bare å krysse fingrene for at det blir noe å høste til sommeren.

hageland

Det ble med et plummetre, et såkalt familietre som er selvbestøvende slik at det bærer plommer. Noen stauder til å ha langs veggen på drivhuset og et Løytnanshjerte ved døra. Jeg plantet agurk og tomater langs veggene så jeg kan binde de opp med strips til nettingen som er satt opp.

hageland

Kjøpte 12 jordbærplanter og et druetre. Dette druetreet har jeg ikke særlig tro på kommer til å overleve vinteren, men om man ikke har prøvd, så kan man ikke vite.

Ukens arbeid 
Jeg har bare jobbet mandag og tirsdag, så hadde jeg feriedager og helligdager. Så dette har vært en bra uke. Men noe å finne på, er det slett ikke manko på. 

Ukens opptur 

fontene

Jeg og Bella var på bytur med Christine og Simba på Kritihimmelfart. På lørdag var jeg på besøk hos Merethe og Marius. Jeg og Marius tok en runde langselva i Lillestrøm før vi plukket med oss Pizza fra Peppes hjem til kvelds. Så det har vært nok av kos denne uka som har gått. Selv til tross for endel plager av pollen, men nå må da det meste være over. Godt det regner litt så det ikke fyker sånn rundt hele tiden. Ikke mange stolpene jeg har funnet denne uka, men de står ute i mange måneder til.

Ukens generelle tips 


 

2 kommentarer:

  1. En händelserik vecka och kanske det bästa var att du blev klar med växthuset. Nu är det bara det roliga kvar och snart gror och växer det så det knakar. Kanske borde du ha en stol där inne så att du kan sitta där, kanske med en kopp kaffe, och njuta av allt det fina :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så varmt og klamt der inne at det er ikke et sted å nyte. Det får jeg nok gjøre på verandaen isteden. Gleder meg til resten av sommeren.

      Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...