lørdag 29. mai 2021

Frodig hage etterhvert

trost

Noen har startet matsankingen allerede. Det ser ikke ut til at det er noe manko på tilgangen av meitemark, så det er nok ingen som er sultne der i dag. Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

prydbusk

Endelig har jeg fått plantet det andre treet som vokser oppned. Jeg har hatt det i potte på verandaen, men nå tenkte jeg å ha ei krukke med blomster der isteden. Da måtte det plantes i jorda.

sjasmin

Siden det er lørdag og hagerunde på gang på nettet, så var det bare å ta seg en runde med kamera for å dokumentere siste ukas utvikling i drivhus og hage. I dag skal jeg ta en tur til Oslo og botanisk hage, for der blomstrer duetreet la de ut på Facebooksiden sin. Kan nok hende det dukker opp noen flere blomsterbilder her utover i uka, for det er sikkert ikke det eneste treet som blomstrer der nå.

prydbusk

Planen min med dette treet var å lage en portal, men pappa var omtrent like ivrig gartner som Bella så det ble aldri noe av. Når han hadde beskjært det litt hardt noen år, så var greinene blitt så tjukke at det ikke gikk ann å bøye de og forme treet som jeg hadde tenkt. I fjor skulle han så gromt kutte ned litt langt gras rundt hundegården med kantklipper, så da kuttet han nesten alle stilkene på klematrisen min. Jeg har sett at det kommer et par spirer fra rota, så alt håp er ikke ute. Nå har han fått i rimelig klar tale for hvert år at jeg ordner meg selv. Om han klarer å holde seg unna i år er jeg ikke helt sikker på. Men jeg har trua.

staude

Jeg ble overrasket da de nye staudene jeg kjøpte for å ha rundt kanten av drivhuset mitt sto med mange knupper allerede. De skulle blomstre fra juni til september sto det på lappen.

iris

Er nok ikke lenge til jeg kan se knupper på irisen min heller tenker jeg.

jordbærplante

Jordbærplantene kommer med mange knupper så det er håp for jordbær i sommer.

squash

Siden det ser dårlig ut med agurkplantene mine som jeg sådde, så tenkte jeg å kjøpe noen agurkplanter. Men når man ikke leser på etiketten på potta, men bare skiltet ved reolen så kommer en hjem med squashplanter isteden.

jungelagurk

Litt dumt da jeg hadde bomma på agurkplante dagen før også, så jeg får prøve meg på jungelagurk isteden for slangeagurk. Det har jeg aldri smakt, så det kan bli spennende.

busktomat

Busktomaten er sellet med blomster, da lurer jeg litt på om de blir bestøvet i et drivhus? Må jeg fange humler å putte inn der og slippe de ut etter en stund? Jeg har vindu i taket, men er litt usikker på om de finner veien inn til plantene. 

spinat

Gleder meg til jeg kan begynne å spise av spinaten min.

salat

Tror jeg skulle tynne salaten ennå litt hardere. De ser fortsatt tette ut.

gulrøtter

Gulrøttene ble bra tror jeg.

peon

Peonen som blomstre litt utpå sommeren er blitt riktig så stor iløpet av noen få dager.

peon

Planter er fasinerende når man studerer dem. Mange bitte små detaljer.

kirsebær

Kan ikke huske at det har vært så mye blomster på dette treet tidligere år.

peon

Den tidlige peonen min har allerede mange knopper, så den blomster snart.

muskat

Jeg har plantet ut alle muskatene mine, denne her har en lang grein som trengte støtte, så får vi se om det ble stabilt nok eller om den knekker i vinden.

dessert

Da kunne jeg nyte litt blåbær og jordbær med vaniljesaus på verandaen til kvelds. Alt butikkjøpt ennå...
3 kommentarer:

 1. Det växer och frodas hos dig och vilken glädje det blir när det är dags att skörda. Lika roligt blir det säkert att följa all den blomning som kommer vartefter. Jag är också dålig på att läsa ordentligt på rätt ställe när jag handlar. Många gånger har jag kommit hem med något som jag inte hade tänkt köpa. Och varje gång har jag tänkt att jag måste skärpa mig. Men efter ett tag blir det fel igen :D

  SvarSlett
 2. Det ser jo ut som du får mye i blomst i sommer. Morsomt med egen avling av grønnsaker. Håper at clematisen din kommer seg.

  SvarSlett
 3. Det blir mycket grönt för dig att äta så småningom. Det är så gott att kunna gå ut, inspireras och laga av det man själv odlat.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!