mandag 3. mai 2021

På stolpejakt

stolpejakt

 Det har blitt litt stolpejakt i det siste. Noe må man da finne på og her kan man få rosa dotter på kartet, samle poeng til merker og bare kose seg på tur om det er det man vil. Jeg trodde ikke det skulle komme stolper på Sokna, men når jeg brått fant ut at jeg ikke hadde mange kilometerne til nærmeste stolpe så ble jeg veldig overrasket. Nå som det har blitt mai har det åpnet fryktelig mange kart, så det er bare å ta på seg turskoene, finne fram fotoapparatet og noen hundebånd så en får lagt i vei. Da er det ikke fare med at man kommer til å gå de samme rundene gang på gang i alle fall.

stolpejakt

På torsdag plukket jeg de som var på Hvervenmoen. Jeg visste det gikk en sti i skauen på baksiden av butikkene, man at det gikk så mange flotte breie stier på kryss og tvers der var jeg ikke klar over.

hvervenkastet

Det er mange forseggjorte kontorbygg på Hvervenmoen, det er lagt litt jobb i at de skal se litt pene ut og ikke bare være en grå kloss. Jeg parkerte ved bygget til Ringerikskraft, det trodde jeg var lurest for å få det til å bli en runde ut av alle stolpene.

hvervenkastet

Jeg gikk på fortauet langs asfaltveien først for å få det unnagjort liksom. Så gikk jeg ned i skauen og fulgte stiene for å sanke en etter en av stolpene. Noen måtte en noen meter vekk fra stien for å finne, men de var synlige på langt hold.

golden retriever flat coated retriever stolpejakt

Gjennom et byggefelt før vi kom ned på en grusvei og en sti som forsvant inn i skauen igjen. Her var det nok for Tessy og Hailey å snuse på. Hailey fikk virkelig markert at hun har løpetid på 13. dagen, så det er helt greit å ikke gå tur hjemme noen dager nå.

hvervenmoen

Hele runden tok en times tid, så det begynte å skumre litt når vi var tilbake ved Ringerikskraft og kunne sette oss i bilen igjen. 

4 kommentarer:

  1. Vilken rolig idé att leta stolpar då får man samtidigt bekanta sig med andra områden och bland dessa hitta kanske en favoritslinga man gärna går på flera gånger.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
  2. En bra och rolig sak med att leta stolpar är att man hittar nya stigar och vägar :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, men jeg kunne ønske det var litt flere ute i naturen og ikke bare i byggefelt. Men man får plukke de som er.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...