fredag 21. mai 2021

Fem en fredag #20 Oväntat besök

hvitveis leonberger cocker spaniel

Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa?
Nei kommer de uvarslet så får de ta mitt hjem som det er.

hvitveis

Vad skulle du kunna bjuda på för fika?
Jeg pleier ikke by på noe egentlig om noen stikker innom av seg selv. Jeg er ingen baker og stort sett så skal vi noe som er planlagt om noen kommer. Har man hund så foregår det meste utendørs med andre som også har hund.

hvitveis

Hur skulle du behöva fixa till dig?
Nei de får ta meg som jeg er. Jeg skjems ikke, jeg tar meg en tur på butikken uten å fikse meg til tider også. De vil sikkert ha mine penger når jeg kommer til kassa om jeg er pyntet eller ei.

hvitveis

På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara?
Siden det er formiddag og jeg er på jobb, så har dagen vært som den pleier å være på jobb. Noen timer til så er det langhelg, så denne dagen må bli bra.

hvitveis cocker spaniel

Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå?
På kvelden så kan man jo si at det snart er på tide å legge seg. På dagen derimot så kan man jo si at man har et ærend eller at man må rekke noe før noe annet skal skje på kvelden.

hvitveis

Fem en fredag med Elisa Matilda. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål...

9 kommentarer:

 1. Har man inget fikabröd hemma så bör en enkel kopp kaffe duga när det är oväntat besök.

  SvarSlett
 2. Tror inte folk bryr sig så mycket om man har städat eller inte. Och inte heller vad jag har på mig. Jag tycker att det så så himla roligt när någon kommer och hälsar på helt abrupt, men faktum är att jag aldrig skulle komma på tanken att göra det själv. Konstigt va?! Ha nu en trevlig helg!

  SvarSlett
 3. Fina bilder på hundarna och blommorna. En kopp te får besökare om de besöker mig, ingen kaffedrickande person så sällan det hemma. Tror det funkar ändå om jag skulle få oväntade besök vilket nu under pandemin bara blir utomhus isf. Ha en skön helg!

  SvarSlett
 4. Wonderful dogs and I love the small white flowers

  SvarSlett
 5. fina bilder som vanligt! du kan ju säga att hundarna måste rastas om du vill att gästerna ska gå. tror att de flesta inte bryr sig så mycket om om en har städat eller inte, men - det finns ju undantag

  SvarSlett
 6. Om någon kommer spontant så får det helt klart ta det som det är hos mig. Något kan jag ofta bjuda på men annars får det räcka med en kopp kaffe eller te. Det enda jag kanske skulle kolla lite extra är om toan är helt fräsch. Men å andra sidan är det nog den jag håller efter mest :D
  Hit kommer det inga just nu men när jag kan få besök igen är det bara folk som känner mig och de vet att jag helt plötsligt inte orkar koncentrera mig längre. Då är det dags att bryta upp :D Eller om det är övernattande gäster så får de roa sig själva och vara tysta.

  SvarSlett
 7. Precis som du skrev jag också att kommer man oanmäld så får man stå ut med hur det ser ut. Helt rätt!
  Flytande föda i form av kaffe, te, öl etc kan jag bjuda på, men fast föda är det värre med, då jag heller inte bakar. Man kan ju alltid hoppas att de oväntade besöket tar med sig fika;-)
  Visst ja, det är ju Pingsthelg i Norge. Det är det tyvärr inte hos oss. För ett antal år sedan tog man bort annandagen som röd dag och ersatte den med en nationaldag, som ändå ingen firar då det inte är en tradition. I Norge är ju den 17 maj en riktig tradition.

  SvarSlett
 8. Nice flowers - and I see, you are also looking for spring to come
  All the best
  Gerda

  SvarSlett
 9. Gorgeous dogs! And those small white flowers are so lovely!

  Happy Saturday, Lillian.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!