tirsdag 28. april 2020

Årets første bad


Det er vel ikke helt til å komme fra at når en skal ta noen bilder så blir det litt krabbing rundt på knærne. Det blir litt bedre bilder da enn om en skal stå oppreist. Jeg har sett så mange bilder som kunne blitt knallfine om folk hadde giddi å bøyd seg litt i knærne i det minste før dem knipset ivei.


På lørdag var jeg på makrotur oppover Holleia for å ta bilder av hvitveisen og blåveisen som blomster i store tepper nå om dagen. De bildene får komme en annen dag, nå er det bildene fra årets første bad i elva som gjelder.


Det er endel hvitveis nedover langs jordekanten, men det hadde ikke kommet så mye som det pleier ennå. Litt lenger utpå så er det et helt hvitt teppe som dekker et stort område der en går ned til elva.


Denne gangen så vi ikke noe til beveren, men vi var jo på andre siden av elva enn sist. Så nå hadde den sikkert hørt oss lenge før vi kom fram så vi hadde sjanse for å se den.


Bella hadde litt lyst til å bade, men det tok en stund før hun fikk hoppet ut i. Litt øvelse for å bli en god svømmer trenger hun, for hun skjønte ikke helt at hun måtte ha frambeina under vann. Så det endte med at hun svømte rundt så spruten sto til alle kanter.


Det ble litt for fristende å se at de andre plasket rundt.


Tessy er aldri vond å be.


Ikke alltid like fin stil, men en skal ikke klage på innsatsen.


Alltids noe å plukke med seg som kommer flytende i elva.


Med jordet like ved så er det ikke til å unngå at de ikke er særlig reine når de skal inn igjen.


Hadde det ikke vært for at det alltid er skygge der og at en må gå langs jordekanten for å komme dit, så kunne en laget en koselig plass der.


To hjelpsomme sjeler som gjør sitt beste for å få hjulpet Tessy opp på land.


Tessy svømte langt ut så vannet var nok ikke så veldig kaldt.


Alt skal renskes opp og dras med opp på land igjen.


Hver gang har hun et håp om at de andre ikke skal se at hun har retning mot land.


Langt om lenge fant Bella ut at hun skulle prøve å svømme hun også.


Jeg tror egentlig ikke at hun svømmer, for hun har frambeina over vann. Det tyder på at hun har bakbeina i bunnen.


Etterhvert nådde hun ikke bunnen lenger, men labbene holdt seg over vann av like vel. Tessy var ikke veldig begeistret over all sprutinga, men Bella fulgte etter.


Men hun holder seg flytende i det minste, for jeg ble ikke fristet til å bade om hun ikke hadde klart å svømme.


Hailey er som meg, hun vil ha litt temperatur i vannet før hun bader.


Bella ble litt flinkere etterhvert som hun fikk trenet litt.


Litt flinkere vel og merke...


1 kommentar:

  1. Ännu en gång sitter jag här och skrattar åt Bella :D Härlig hund på alla möjliga sätt. Nu har hon i alla fall lärt sig hur hon ska göra.

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!