fredag 3. april 2020

Fem en fredag #14


Ny fredag og nye spørsmål fra Elisa Matilda. Denne fredagen handler det om hvordan vi oppfører oss og liker at andre oppfører seg.

Ser du till att hålla upp dörren för folk?
Ja om det faller seg naturlig gjør jeg det. Om de kommer i mot så du ser dem gjennom døren eller om de kommer rett etter meg. Men jeg venter ikke for at jeg skal holde døren for noen.


Säger du tack för maten även om du ”bara” är hemma?
Nei jeg sier bare takk for maten når jeg er borte. Hjemme spiser jeg stort sett aleine. Men om det er noen der så sier ikke jeg takk for maten, det er jeg som har laget den og jeg som har kjøpt den.


När du träffar någon du inte träffat på länge och ni säger att ni måste ses snart, blir det någonsin av?
Ja, men det blir gjerne noe av bare en gang. For da er det stort sett jeg som ser til at det blir noe av, så forventer jeg at andre skal ta initiativet neste gang. Men det skjer sjelden eller aldri.


Rättar du folk när de säger något fel?
Om de sier noe på feil måte så sier jeg ikke noe, men om de sier noe som er feil fakta eller opplysning da sier jeg ifra. 


Vad tycker du om butikspersonal som kommer upp och frågar om du vill ha hjälp?
Det liker jeg veldig dårlig, jeg liker å titte litt rundt og finne det jeg skal ha selv. Men jeg liker at de er i nærheten så jeg kan spørre dem om jeg ikke finner det jeg skal ha.


Fem en fredag er det Elisa Matilda som har. Der er det også oversikt over hvem andre som er med og svarer på spørsmål om samme temaer.

4 kommentarer:

 1. Tycker det säger sig självt att man aldrig skulle tveka att be om hjälp i en butik om man behöver det, annars bör maningen gå och handla i butik? Eller jag tycker det känns konstigt att butiken förutsätter att man inte vågar säga till utan de måste fråga...

  SvarSlett
 2. Det är bra att vara artig men det får inte gå till överdrift. Att inte släppa dörren precis framför någon annan och att ha överseende med språkliga fel hör till vanligt folkvett men om någon butiksförsäljare blir för hjälpsam då går jag därifrån.
  Jättefina foton på blåmesar och talgoxar :D

  SvarSlett
 3. Alla som svarar är artiga och håller upp dörren men när jag går och handlar är det ofta att jag får den rakt i nyllet för att någon gått genom dörren utan att bry sig om att någon kommer strax efteråt. Ha en fin helg och tack för dina fina fågelbilder

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!