fredag 24. april 2020

Fem en fredag #17


Det er fredag og helg igjen. Finværet er over og i dag er den kalde vinden tilbake, skyene er tilbake, og ellers er sommerfølelsen borte vekk. Til tross for at både linærla og løvetann har kommet snikende, så er det fremdeles hestehov og hvitveisen som råder i naturen. Det har vært en travel uke som er over, hvor ingen ting har gått som tenkt. Datatrøbbel og mest knot hele uka. Men helga blir forhåpentligvis bra. Merethe og Marius kommer en tur, Patran er her og pappa skal feire bursdag. Da blir det kake i det minste.


Det er Elisa Matilda som har styr på hva det skal skrives om i Fem en fredag, så ta en titt inn på siden hennes for å se andre som også er med på dette her. Nå er hun tilbake og ukas tema er kultur relatert.

Vad för slags museum föredrar du att besöka?
Jeg liker mange forskjellige museum egentlig. Jeg liker særlig de som inneholder ting jeg kan ta bilde av. Jeg kan se på ting jeg egentlig ikke har interesse av når jeg er på museum, for intet interessen er fotografering. Alt som er nytt på en måte er morsomt å ta bilde av.


Vilken typ av film ser du helst på bio?
Jeg ser helst en film der det skjer noe, gjerne psykologisk triller, men kan også se andre filmer. Biografier har jeg også sett endel av. Egentlig er jeg mye på kino, det er en egen opplevelse å se filmer på kino isteden for på tv hjemme. Jeg synes ofte lyden er i høyeste laget på kino. Kino er vel et sted som folk ikke sitter å prater så lenge filmen går, noe de gjør på andre kulturelle arrangementer.


När var du senast och såg på teater?
Et par dager før alt ble stengt ned av Corona viruset. Jeg hadde også noen billetter som jeg ikke fikk benyttet da arrangementene ble avlyst.


När besökte du senast ett bibliotek?
Det er noen år siden. Sist jeg var det så var det slett ikke den stille og rolige atmosfæren som hersket tidligere. Det var folk som skravlet og unger som tjåka og både løp og skreik. Nei jeg synes bibliotek skal være et stille og rolig sted. Et sted der en kan gå for å kikke på både gamle og nye bøker en har kanskje får lyst til å låne med seg hjem for å lese ferdig. Nå er det ikke det mangfoldet av bøker som det var tidligere, men en kan låne både lydbøker og DVD. 


Var spenderar du helst en kulturell förmiddag?
Naturhistorisk musee, Botanisk hage, Vigelandsparken med alle statuene. Steder det er mye jeg kan ta bilder av.


4 kommentarer:

 1. allt går ju att fotografera. och på muséer brukar det finnas mycket en kan vilja ha med sig hem. underbara hästhovsbilder!

  SvarSlett
 2. Håller helt med dig om att det är roligt att kunna ta bilder när man går på museer av olika slag. Får jag inte fotografera går jag inte dit. I Stockholm fanns det förr museer där man inte fick fotografera men de sista åren har man släppt på det. Jag brukar blogga om mina upplevelser och då vill man ha bilder till. Det är roligt att kunna se tillbaka på vad man varit med om. Fina bilder på små tussilagoblommor. Eller hästhovsörter som vi också säger.
  Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

  SvarSlett
 3. Härliga bilder! Vi har många ganska lika svar.

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...