onsdag 1. april 2020

Søndagstur i sentrale strøk


Hageprosjektet er i gang i kjøkkenvinduet, her er det både avokado, sitrontre og paprikaplanter. Nå er det på tide å så tomater og kanskje noe mer som jeg ikke helt har bestemt meg for ennå. Jeg må bare få kjøpt med meg litt jord til å ha i pottene, for Bella har vært veldig hjelpsom med alle pottene mine i vinter. Nå er så si alle helt rensket for jord. Ja ja greit å ha frisk næringsrik jord i krukkene da.


På søndag ble det luftetur med Kjersti og hunder. Vi møttes ved gamle Follum fabrikker og gikk over passasjen for å komme over elva. Fin trening for små firbeinte jenter. Frida hadde med mamma Chilli som støtte i dag, men Bella tok alt på egenhånd. Frida og Chilli er blitt utrolig like og jeg måtte virkelig se hvem som var hvem av dem. Godt Kjersti hadde med seg handler på tur i dag, så var det bare å se i andre enden av båndet for å se hvem hund det var.


Det er stusslig når en hjørnesteinsbedrift blir nedlagt og store bygningsmasser fortsatt står tomme og mangler drift. Her var det en stund over 1000 ansatte. Jeg var i kantina der når jeg jobbet for vikarbyrå, da hadde de 600 innleide arbeidstakere i tillegg til de som var fast ansatte.


Gamle kværnsteiner står oppstilt ved inngangen til administrasjonsbygget.


Bella har begynt å røyte, så nå er det ikke mange krøllene igjen i pelsen hennes. Synd blåveisen ikke kom så godt med på bildet, men det var noen som vi så på runden vår. Kjersti hadde satt igang telleren på telefonen sin. Vi endte opp på 7,4 kilometer og visstnok hele 7 etasjer.


Jeg knipset litt bilder i hytt og pine for at jeg kanskje skulle få noen som passet til denne fotoutfordringen 365+1 som jeg er med på. Jeg hadde ikke med meg lista over ord jeg har igjen, men når jeg så over bildene jeg hadde når jeg kom hjem så ble det ganske mange som passet til noen av temaene. Bare jeg holder meg ajour så er jeg glad, det er så tungt å ta igjen dersom man kommer for langt etter.


Vi passerte Ringerikshallen før vi egentlig møtte noen andre som var ute på tur.


Vi holdt oss egentlig til bakgatene det meste av veien mot bilen igjen. Siden det så si ikke var noen ute i det fine været så brukte vi hele gata.


Det leiter på å ha løpetid i sentrale strøk synes Chilli. Markeringstanken ble etterhvert veldig tom.


Litt biler ble det i Hønengata, men slett ingen vanlig søndagstrafikk.


Vi så en due med hanekam


Når vi nærmet oss rundens slutt så stakk vi en snartur innom stasjonsbygget på jernbanen. Der er det nemlig åpen do om en trenger å tømme tanken litt når man er på tur. Det er den eneste doen jeg veit om i Hønefoss når butikkene og kinoen er stengt.


Knallvær, men til tider var det sur kald vind, så det ble litt av og på med jakka. Hadde sikkert vært bedre med bare jakke og ikke ullgenser. Men uten ullgenser så er det lett å bli kald. Tusen takk for turfølget, det er alltid like hyggelig Kjersti.



1 kommentar:

  1. Spännande med odlingarna. Hoppas Bella låter dem vara ifred ;)
    Underbart med blåsippor. Jag tror att det är lite för tidigt här än så länge men snart ska jag ut och leta efter dem :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...