lørdag 4. april 2020

Du och jag



Søndag var det ikke så hardt å stå opp som en skulle tro siden klokka var skrudd en time fram og såkalt sommertid var slått til. Når jeg slo over klokkeradioen jeg har til vekking, så hadde jeg ikke bare satt den på sommertid, neida jeg hadde satt på vekkeklokka også. Så den ringte ti på seks søndag morgen. Utrolig deilig å kunne slå den av, snu seg rundt og sove videre.


Hadde avtalt sosialiseringstur i byen med Kjersti og hundene, det var ikke så tidlig at jeg trengte vekkeklokka. Skikkelig trivelig dag ble det i sola, men en litt sur vind ødela noe av varmen. På kvelden gikk jeg på en netthandelsmell igjen, men trøster meg med at det er så sjelden jeg kjøper meg klær og sko at det får bare gå. Jeg fikk jo igjen nok på skatten til både sommerdekk og en liten slump å skjeme meg bort på.


Mandag og ny arbeidsuke. Litt småsur runde i lunsjen, men vi fikk da tatt et bilde av noen hestehover før vi var ferdig med runden rundt kvartalet. Plukket med meg Patran fra butikken før vi dro hjem for å spise middag. Jeg fikk hentemelding på postpakke så vi dro til butikken igjen for å kjøpe grillpølser og hente pakka. 

Gartnerprosjektet har satt i gang og jeg ryddet opp rotet til Bella på verandaen siden i vinter. Ble helt bra igjen når jeg fikk kostet og samlet jorda i isbokser som ble med inn. Der hadde jeg nemlig noen tomater som hadde begynt å spire innvendig slik at det syntes utenpå skallet. De delte jeg i fire og puttet litt jord over, så får vi se hvor mange tomatplanter det blir om en stund. Ronja sneik seg inn på kjøkkenet og opp på bordet og hadde spist de i den ene boksen før jeg oppdaget henne. Så nå er grinda inn på kjøkkenet lukket og vannet til hundene i gangen isteden.



Tirsdag var det kaldt når jeg sto opp, så jeg var snill og la i ovnen før jeg dro på jobb slik at Patran fikk det forholdsvis greit når hun skulle opp til hjemmeskolen sin. Runden i lunsjen ble varm da jeg hadde både ullgenser og jakke utenpå. Blås ikke så kaldt som det så ut når vi var inne. Etter middagen ble det en runde med hundene i skauen før jeg gikk inn for å ta en dusj. Så var jammen den dagen godt også.



Onsdag var det feiring på jobb, en hadde vært ansatt i 10-år, så da var det kake og blomster. Så da var det bare å finne fram mixmasteren og sette igang så det var klart til lunsjen. Brownies med salt karamell med vaniljeis ved siden av. Den var skikkelig god, så enda så få vi var på jobb ble hele langpanna borte iløpet av dagen.



Man må jo også fikse noen blomster og tulipaner er den ultimate vårblomsten om man ikke er ute etter påskeliljer akkurat nå. Etter jobb ble det middag og en tur ut til Veme med hundene. Fyring i ovnen og en time i badekaret med "Boktyven" og etterpå var det rimelig rolig.



Torsdag var det skikkelig iskald vind, alt fra sol til snø og haggel. Akkurat i dag synes jeg det var flaks at jeg har inne jobb og ikke må stå ute i storm og kuling. På jobb er det månedsavslutning og jeg jobber meg nedover lista for å komme i mål så jeg ikke trenger å jobbe mer enn på tirsdag i påskeuka. Det er synd å si at runden i lunsjen var en fornøyelse akkurat, men vi gikk runden jeg og Siv. Det kom ei skikkelig hagleskur før vi var tilbake og litt regn som avslutning. Men det er godt med frisk luft.



Etter jobb fikk jeg ikke mindre enn tre hentemeldinger, så da var det bare å innkassere varene. Det ene par joggeskoene var ikke passe, da var så lave over rista så de måtte jeg sende tilbake. Men det andre paret var knallfine da.



Ukas hjemme skrevne dikt
Jeg kommer aldri til å glemme stemmen din.
Hvordan den stille hvisket til meg.
Hvordan den tålmodig forklarte meg.
Min tid var ikke kommet ennå.
Du hadde følelsene, men tidspunktet var ikke rett.
Du trengte frihet.
Jeg lot deg gå... for nå.
Men stemmen din beholdt jeg.
Jeg trenger bare lukke øynene så er du i nærheten av meg.
Du ga meg håp, men hvor stort er det?
Jeg trenger den støtten du kan gi meg.
Jeg veit du egentlig vil støtte meg.



Fredag hadde jeg helt utrolig mye å gjøre, de røss inn med fakturaer, men jeg skulle egentlig ha ut fakturaer slik at alle ble bokførte. Jeg skulle ha blitt ferdig med alle avstemminger og ellers egentlig kunne tatt påskeferie, men jeg skal jobbe tirsdag så jeg blir ferdig til alle andre kommer igjen fra ferie neste tirsdag igjen, Jeg fikk snakket med Mannen i dag også, så nå begynner det å bli bra. Men til gjengjeld tar det to uker til neste gang. Når jeg kom hjem ble det restemiddag på meg, husvask og en drøy times tur på hundene. Det tok litt lenger tid for jeg møtte på en hyggelig nabo som jeg ble stående å skravle med en stund. 


2 kommentarer:

  1. Den kakan ser riktigt lockande ut och med vaniljglass till måste den ha varit väldigt uppskattad :D
    Trist att det ska behöva ta flera veckor innan du pratar med Mannen igen. Men tålamod ger säkert resultat till slut.

    SvarSlett
    Svar
    1. Synd man ikke får kjøpt tålmodighet på butikken ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...