lørdag 11. april 2020

Påskeaften


Det har vært en flott påske så langt, håper du liker påskekrimmen. Det er en overraskende slutt på den i det minste om den ikke er så bra ellers. I dag er det ikke sol, men overskyet vær og Hr Yr har ymtet frampå at det kommer litt nedbør i løpet av dagen. Så da skal vi ta det med ro i dag. Det er jo tross alt ferie. 


Det ble en liten tur på butikken, for jeg og Patran fant ut at vi skulle bake ei kake i påsken. Man må jo kose seg litt og kake er ikke det som blir oftest bakt her i huset. Det er større sannsynlighet for å bake på jobb enn å bake hjemme og det sier ikke lite da jeg jobber med regnskap.


Det ble litt tv maraton, de siste dagene er det gått i Castle fra sesong en og framover. Jeg har lest ut Boktyven og har til og med startet på ei ny bok jeg fikk av Patran i påskeegg. Vi har aldri hatt noe tradisjon om påskeegg her i huset, men stort sett spist godteri når vi har hatt lyst på. I det siste har jeg vært flink, like flink som i fjor på vårparten. Så er det dumt om påskegodteriet skulle ødelegge sommerkroppen 2020. 


Langs elva er det merker etter bever flere steder. Jeg har sett den et par ganger når jeg har reist på jobb på morgenen i fjor høst. Langs elva har det vært busker som er gnagd over av bevertenner. Det er ikke så mange busker som er felt med øks for å si det sånn.


Jeg vet om noen som har sett bever lenger oppover elva, så det kan jo hende at det går ann å få et glimt av dem om man er stille og rolig og kikker rundt.


For å være ærlig så var det ikke akkurat bever som var i tankene mine når jeg gikk ned i elva, men når jeg fikk se stokken som hadde satt seg fast i fossen så tenkte jeg at jeg kunne ta en tur oppover elva for å se.


Ronja er klippet helt ned nå, for å bli kvitt noen tugger etter at hun har gått med genser i vinter. For at hun ikke skal se helt skamklippet ut, så tok jeg likegodt alt nå i påsken. Da blir hun javn og flott i pelsen når det blir vinter igjen og hun trenger pelsen.


Det ble noen bilder oppover langs elva, for det er endel vann i elva nå.


Øverst i fossen var det ennå en stokk som hadde kilt seg fast mellom steinene.


På toppen av fossen er det fint å titte oppover elva og bare nyte sola.


Plutselig var det noe som svømte fram og tilbake i elva og jammen fikk jeg ikke tatt bilde av beveren. Helt uplanlagt, så nå gjenstår det å få til et bilde på et kortere holl og gjerne når den vralter seg opp på land.


1 kommentar:

  1. Det är fint att gå längs en fors och se vattnet hoppa, leka och glittra och sedan bli helt stilla. Vilken tur att Bävern kom simmande och att du hann ta en bild :D Ronja ser lika fin ut som vanligt men det är svårt att se hur hon är klippt på det avståndet.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...