fredag 25. desember 2020

Bienes død



Det er julaften i Glasgow, og 15 år gamle Marnie og hennes lillesøster Nelly er akkurat ferdig med å begrave foreldrene i hagen. Bare søstrene vet hva som har skjedd med dem. Lenny, den gamle mannen i huset ved siden av, skjønner fort at de to jentene er helt alene i verden og at de trenger hans hjelp. Gjennom deres tre stemmer fortelles denne nervepirrende og originale thrilleren om å vokse opp i et hjem med mange stygge hemmeligheter. Og mens ukene går, begynner omgivelsene å fatte mistanke om at alt ikke er helt som det skal hjemme hos de to jentene... En rørende, men også fæl fortelling om å være fortapt, men likevel gjøre alt man kan for å overleve. Et moderne mysterium som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.

Eh nei ikke akkurat. Denne boka var tung å komme gjennom. Fryktelig mye rot og rør. Hele boka var det tre forskjellige som fortalte om hvordan de hadde det og hvordan de oppfattet ting. De startet som to søstre og en nabo, men utviklet seg utover i boka til å bli rimelig sammenknyttet og en taus forståelse om hverdagen. Slutten var litt innlysende egentlig, eller det kunne gått stikk motsatt. Ingen høydare med andre ord.

2 kommentarer:

  1. Takk for info skygger unna den boken.Skallese Felemakeren av Hoem.bortsett fra den holder eg på med Marte Michelets bok.tung men svært svært intresang!

    God jul til deg og dine.Eg må desverre på jobb igjen.Helsevesenet tar ikke fri selv om det er jul :))

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...