lørdag 19. desember 2020

Juletanker #19

 

De kom litt brått på disse juletankene i dag. Jeg har pleid å ha noen dager "å gå på", men nå var det brått ikke flere dager "å gå på". Så nå skal du få være med på en handlerunde og julegaveleveringsrunde og litt sånn smånysgjerrighetsrunde i Hønefoss. Jeg gikk litt tidligere fra jobb i går ettermiddag. Egentlig hadde jeg tenkt å reise til Jevnaker når jeg hadde gjort det jeg skulle i byen, for jeg skal ha bilde av julebelysningen på glassverket i mørket. Men det regnet bare mer og mer, så det oppdraget ble skrinlagt.


Første stopp på veien var Kjersti. Denne gangen skulle jeg rekke henne før hun gikk for å spise, eller reiste hjem. Jeg har ikke oversikt over når hun begynner når, men julegavene var i bilen og skulle overleveres. Godt med alt som er unnagjort. Jeg rakk henne og jammen ble hun glad også.


Jeg fikk bli med inn på kontoret og hilse på Frida som er med på jobb. Hun ble glad for å se meg også, og jeg ble skikkelig nedsnuset. Så jeg hadde nok fått på meg noen riktig godlukter de siste dagene.


Kjersti jobber mye nå siden hun jobber i butikk og de har søndagsåpent, men vi skal se om vi får til en liten tur iløpet av romjula. Det hadde nok Frida og Bella satt pris på tenker jeg.


Etter litt slarving og overlevering av julegaver, så ble det tur på Rema 1000. Der er det tre ting som gjør at det blir skikkelig julestemning. Mørke røde epler som en bare får kjøpt rundt juletider. Gode og søte og skikkelig harde. Så når en biter i dem så knaser det og safta spruter. Klementiner er heller ikke å forakte i julesammenheng. Da nærmer jula seg da. 


Det andre er pepperkaker, særlig Bertil pepperkaker. De har en egen smak og smaker litt annerledes enn de ordinære pepperkakene. På jobben laget jeg til julegløgg i går, men mandler og rosiner, så da ble det julestemning der også. Julelunsjen er fikset til mandag. Det er jo det fine med jula, alt som man kan spise meg god samvittighet, for det er først i januar nyttårsforsettene slår inn. 


De som hevder at julebrus er julebrus, de har ikke drukket mange julebrusene for å si det sånn. Det er nemlig bare en julebrus som er julebrus. Det er den fra Hamar og Lillehammer, ingen diskusjonssak det der. 


En liten innskytelse så stakk jeg innom Sparkjøp for å se om de hadde noe fine julesaker til nedsatt pris. Det var mye som minnet om jul der, men så fryktelig pent var det ikke alt som var.


Det er forholdsvis begrenset tidsrom for å bruke disse genserne her. 


Kanskje like greit at jeg ikke er liten i dag, for jeg hadde sikkert ønsket meg denne til jul og hadde helt sikkert ikke fått den. Synd de ikke hadde den grå i størrelsen min...😂


Klart har man sånn jakke, så måtte man hatt matchende støvler også. Heller ikke disse fantes i størrelsen min...


Utvalget av gull og glitter fortsetter innover i butikken. 


Resten av kvelden i går gikk med på å se Hjem til jul, sesong 2 på Nettflix... Nyte helga og kose seg, det er jul. Om et par uker er det over, så en får nyte det mens det står på.






6 kommentarer:

  1. hah hah måtte le over innlegget ditt hah hah for noen billedfunn:))))

    Det er godt det er noen her inne som har troen på julen selv om du skriver ett par uker så er det over hih hih

    Ønsker deg alt godt og takk for alltid muntre innlegg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Så flott at du liker innleggene så godt.

      Slett
  2. Här går det inte att få tag i de märkena på pepparkakor och julmust (jag antar att julmust är samma sak) men jag är ganska nöjd ändå med vad jag har köpt hem :D Jag har inte varit inne i många affärer och det var flera veckor sedan jag besökte en butik men jag skulle tro att det ser ungefär likadant ut här som hos dig. Julstämning vill jag ha massor av men jag har mycket av den varan här hemma :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er vel litt sånn med smaken, at en liker beste det en er vant til å spise. Det er ikke så mye folk i butikkene her, jeg var litt tidlig ute på fredag for jeg gikk litt tidligere fra jobb enn jeg vanligvis slutter.

      Slett
  3. Nå er det virkelig ikke mange dagene igjen! Heldigvis er jeg ferdighandlet akkurat nå. Ble ikke veldig fristet til å sjekke utvalget på Sparkjøp :)
    God jul!

    SvarSlett
  4. There are so many choices in the stores these days, so I'm glad we don't do much shopping this time of year!

    So glad you joined us at 'My Corner of the World' this week! Merry Christmas!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...