onsdag 9. desember 2020

Juletanker #9


Et latterlig og musikalsk juleshow med Jonas Rønning, Paul Håvard Østby, Jan Martin Johnsen og Torbjørn Dyrud. I 2018 så mer enn 16.000 Tøyser Jula Inn. Nå skal gjengen nok en gang turnere rundt på Østlandet. Med seg i kofferten har de et splitter nytt og usedvanlig artig juleshow med parodier, stand up, sketsjer og musikalsk humor i et forrykende tempo. Jeg valgte forestillingen i Bærum kulturhus. Det blei liksom litt langt til noen av de andre stedene sånn midtvinters. 30. november kom mailen om at det var avlyst, så da er det bare å vente på Urbane Totninger til sommeren, med fjorårets billetter.


Nei nei, så får en finne på noe annet da, når ting ikke blir som en hadde tenkt. Jeg og Patran tok med oss hvert vårt kamera for å ta noen bilder på Karlsrudtangen like ved Røsholmstranda.


Det var ikke så mye som skjedde der, men vi fikk mange flotte frostbilder om ikke annet. Ronja og Bella ble også med, for litt nye inntrykk er aldri feil for små pelsdotter.


Patran og Bella koser seg i en litt småsur vind langs vannkanten.


La bildene komme til deg, ikke stress rundt etter å få knipset løs på noe du håper skal bli bra. Når du er ute etter det optimale bildet, blir det sjelden mange bra bilder. En blir for opphengt i det perfekte og ikke fornøyd med noe 100%.


Men om man bare knipser rundt så blir det utrolig mange bra bilder når man ser på dem i etterkant.


Hver dag kommer det til å komme en dagens juleglede. Tar du utfordringen? Legg gjerne igjen en kommentar på innlegget her om hvor vellykket dette ble.

 DAGENS JULEGLEDE:

Den største skuffelsen som viste seg å bli glede?


Vi trenger alle en klippe i livet, stor eller liten.


Verdens triveligste turfølge


Ikke mye som minner om jul, når det ikke er is i kanten på vannet en gang. Så da må man kompensere litt med julesanger på radioen når en kjører bil. Jeg hører kun på radio når jeg kjører bil. Dumper ned i sofaen på kvelden og ser den ene dårlige julefilmen etter den andre, med et lite avbrekk av en knall bra i ny og ne. 


Så får man heller gjøre litt innsats i å få litt julestemning selv da. Inne har det blitt skikkelig jul, der er det både juleduker og julegardiner på kjøkkenet. Nissene har kommet fram og veggnissene har flyttet inn i veggen i trappa, til tross for at det ikke er noen unger her lenger som tror på nissen.


Det var noen som hadde prøvd å lage det riktig hyggelig på stranda. Det er fristende å ta seg en tur en annen gang i skumringa og tenne lykta, sitte å se utover fjorden mens mørket senker seg.


Tipper disse to ville blitt med på en kveldsutflukt også.


Vi var heldige å få øye på hakkespetten, Patran listet seg inntil og knipset et par bilder av den.


To som sitter å venter på et nytt år skal starte.


Jula er først og fremst kos, og kos er Lurven bemerkelsesverdig gavmild på. Han får liksom aldri nok han.


Hailey er ikke fult så julekosete


Gi noen du bryr deg om en skikkelig juleklem i dag Spre dagens juleglede til andre



2 kommentarer:

  1. Nej, det ser inte särskilt juligt eller vintrigt ut här heller och det är lite trist. Men fina bilder blev det i alla fall hos dig och du blir nog inte förvånad av att jag smälter lite extra när jag ser julmysiga Hailey och Lurven :D Jag skulle gärna få krama om Bella också.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så godt med disse pelsdottene nå i disse tider.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...