fredag 18. desember 2020

Juletanker #18

 

Når et år nærmer seg slutten så er det årskavalkader om det meste, både i aviser og på tv. Her er mine topp ni bilder på Instagram i år. Vil du følge oss der kan du søke opp Sognafaret. Jeg er ikke veldig aktiv der, for jeg liker liksom å skrive litt også når jeg først skal publisere litt. 


Med alt dette regnværet og tidlig mørke ettermiddager, så kjenner jeg at nå er det på tide å planlegge våren og sommeren og ikke minst høsten 2021. Jeg skal på tur, både dagstur og overnattingsturer på steder jeg ikke har vært tidligere. En god hjelp da er Geocaching. Det er tre år siden jeg dreiv med det, men jeg må jo medgi at det er en ypperlig aktivitet for å finne flotte turmål i ukjent terreng.


Så mens jeg ventet på at noen unger skulle stikke innom å spise ribbemiddag her en kveld, så laget jeg meg ny bruker der. Jeg har sikkert den gamle brukeren min, med over tusen funn, men den nye brukeren skal jeg kun bruke til planlegging av turer. Jeg skal ikke leite etter en eneste boks. For den delen av geocaching er jeg så ferdig med. Det var det en håndfull deltakere som har skylda for for å si det sånn. Men turer er jeg fortsatt glad i, særlig nye turmål. Det var overraskende tungt å vabbe rundt på jordet en kveld med hundene. Det er ikke kommet så mye snø, men jammen var det tungt nok når man har et ørlite skarelag som man detter gjennom. Spørs om man kan finne fram skiene og suse avgårde isteden, ja om ikke varmegradene kommer i fult monn igjen da.


Juletanker så er det et par ting som faller inn ved første øyeblikk. Jul er først og fremst pakker. Gjerne store og harde pakker. For myke pakker er det samme som praktiske pakker som klær, det henger sikkert litt igjen fra jeg var liten. Det var de harde pakkene som virkelig var tingen. De visste en aldri hva inneholdt. Men så begynte de å gi bort klær i esker. For når man kjøpte ting i klesbutikk og ville ha de pakket inn, ja så brettet de bare en eske og vips så var pakka pakket inn. Jeg spør aldri noen hva de ønsker seg til jul, da er man liksom "forpliktet" til å kjøpe det de ønsker seg. Og om man kjøper det de ønsker seg og de ikke har hatt noe fantasi, så er det jo fem andre som kjøper akkurat det samme. Og har de sagt det bare til deg og du ikke kjøper det, kommer de til å bli skuffet da? Men siden jeg ikke er sånn overtenkende person, så kjører jeg mitt løp hele veien jeg. De får ta det de får, så får de bli så fornøyde de vil.


 Er litt tom akkurat nå for juletanker, man skal jo ikke gjenta seg selv til det kjedsommelige heller. Tankene er mest mot sommeren og alle planene som skal settes i live, men fridager skal man ikke kimse av. Jeg har så smått begynt å se på hvilke uker jeg kan tenke meg ferie neste år. Ja det er ikke sånn halvveis planlegging serru. Litt usikker på om jeg skal gamble på en knall høst, så jeg skal ha endel feriedager da, eller om jeg skal håpe på en knall sommer... Lettere usikker akkurat nå. For i juli da alle andre har ferie er jeg ikke så hippen på å ha feriedager egentlig. 


Godt det bare er en selv en skal planlegge med, så kan en ta en tur eller to på impuls. Kunne laget meg sånne langhelger, eller ovale helger eller hva de nå kalles for tiden. Det er litt rart det der, alt forandrer navn med årene, men det de beskriver er akkurat det samme. Er det bare for at gamle folk skal føle seg dumme, eller fordi unge folk ikke gidder å lære seg hva det egentlig heter, men må lage seg sitt eget navn på det?


Bare denne arbeidsdagen er over nå, så er det helg. Dagene til julekvelden blir stadig færre og julegaver skal fordeles til sine respektive hjem. Jeg gleder meg til torsdag jeg! Jeg har ikke noe ultimat juleminne, det er ikke en jul som skiller seg ut i den ene eller andre retningen. Kanskje den første jula jeg var blitt aleine når de to eldste var små. Vi skulle så kjønt feire julaften til tross for at han hadde flyttet ut. Det ble med den jula for å si det sånn. Det blei mildt sagt kleint utover kvelden når vi hadde spist og gavene skulle fordeles. Sitter vel igjen med følelsen av at han egentlig ikke satte pris på å feire jul sammen med ungene sine. Året etter hentet han dem noen timer før han kom tilbake med dem. Etterpå har også kontakten vært veldig sporadisk. Det er ikke alle som passer til å være pappa.
 


4 kommentarer:

  1. Det är roligt att planera resor och utflykter och jag har också en del tankar om vad jag vill göra. Men det går inte att bestämma när allt ska ske ännu. Där har jag en fördel eftersom jag inte behöver planera in semester utan kan vara ganska spontan.
    Min och mina barns första jul utan deras pappa var inte heller den roligaste men vi gjorde så gott vi kunde ändå. Han hade en väldigt stor roll under julen. Men jularna efter den första gick lättare att fira. I år blir det en helt annorlunda jul men det går bra i alla fall.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er rart med de merkedagene en gjør noe spesielt, det er da en merker best at noen er borte.

      Slett
  2. Uff, det var en vond julekveld. Jeg minnes også en som gikk litt skeis, det er kanskje den julekvelden jeg husker best...
    Men god helg, da du!

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt rart det der at en husker bedre det som ikke var så bra, enn noe som er veldig bra.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...