tirsdag 29. desember 2020

Snøvær på skautur

 Gran med snø

Våt snøvær er bedre enn regnvær. Alt er bedre enn regnvær, men jammen ble vi ganske våte på gårsdagens tur oppe i havna. Ronja får ikke så lange turene i slik snø, for hun blir som en stor snømann. Det har kommet ganske mye snø, men det er spådd mildere vær, så det blir nok snart bare holken ute.

Rogn

Målet med turen var vel egentlig bare å få luftet seg litt. Man kan jo ikke bare sitte inne om det ikke er noe særlig til vær. Regnvær har det også vært, så om man skulle la været bestemme så måtte man holdt seg innendørs etter fjellturen på første dag jul. Hunder som er vant til å være ute om dagen og løpe i skauen blir ikke så særlig medgjørlige inne etter noen dager heller. Så da blir det tur ut da, uansett vær. 

* *

Jeg skal ikke starte med noe vlogging nei, men kanskje det blir en liten videosnutt etterhvert. Særlig når man er på tur hadde det jo vært kjekt. Spørs om jeg må finne meg et brukbart redigeringsverktøy som er enkelt uten noe knot. For jeg tror ikke tålmodigheta mi blir vesentlig bedre til neste år enn det den har vært til nå.

* *

Det beste med sånne turer er å komme inn igjen, henge klærne til tørk ved ovnen, krabbe opp i badekaret med ei bok og bare ta det rolig resten av kvelden. For Hr Yr er ikke særlig samarbeidsvillig resten av romjula, eller starten av det nye året, for å si det sånn. Så da må man vel bare nyte det været man har da kanskje?

Grøftekant

Er det en fjordarm med høye fjellsider, eller er det rett og slett ei grøft i veikanten?

Grøftekant

Rett og slett ei grøft langs veien.

cockerspaniel i snø

Siden 2020 skulle bli et så fantastisk meg år, og hit til har det skjært seg, så skal jeg ha bloggen som tema til 2021. Målsetningen er flere turer og flere lesere. Så med lange dager inne i romjula med både regn og vindvær så er det lest litt av hva som er lurt og hva som ikke er så lurt. Målet er ikke å tjene penger, reklamere eller annet som en må. Nei målet er bare å få et lite utslag på statistikken. 

Statistikk

Som du ser så er det litt varierende oppmøte, men siste året har det ligget på +/- 200 stykker daglig. Noen innlegg er mer fengende enn andre, men det må en vel regne med når man knoter ned noe daglig. Alt kan ikke bli like bra da. Da kunne jeg ikke hatt jobb ved siden av, eller fem hunder å ta meg av, hus og litt sosialt liv også.

engelsk cocker spaniel

Lene Gunvaldsen har mange tips å komme med, så det ble en god stund med klikking på forskjellige linker hun hadde til innlegg hun hadde skrevet. Så fem gode råd har jeg tenkt å ta tak i. 

lysstolpe hagelys

1. DEFINER ET GODT NØKKELORD Bruk litt tid på å tenke hva det er folk søker etter når de leter etter det du skal skrive om. Bruk et godt nøkkelord, og gjør det så spesifikt som mulig.
2. SKRIV EN GOD TITTEL Bruk gjerne verktøyet til Coshedule, og finn den beste tittelen. Pass på at den inneholder nøkkelordet ditt.
3. LEGG INN NØKKELORD PÅ ALLE NØDVENDIGE PLASSER Tittel Første avsnitt Bildetekst Alt-tekst i egenskapene til bildet Metadata Navnet til bildet
4. LENKER Har du lenket til relevant internt og eksternt innhold? Husk å skrive hva lenken handler om. “Få fem tips til bedre SEO”. Ikke “Les mer her”.
5. MELLOMTITLER Har du lagt inn mellomtitler i blogginnlegget? Bruk H2 og H3. H1 er forbeholdt tittelen på selve blogginnlegget.

cocker spaniel snøhaug

Mange av disse rådene hun hadde på siden sin var vel egentlig basert på blogger som hadde et tema, kanskje skulle selge noe eller de kunne ha samme innlegget flere ganger med bare litt omskrivinger. Men i min hverdag så passer det dårlig med repetisjon, for å si det sånn. Men om man har noen av disse rådene i bakhodet når en gjør finishen på innleggene, så kan bloggen dukke opp litt oftere og litt høyere opp på rankingen.


Jeg kan også gjøre en annen vinkling med å ha temablogg. Kun rein fokusering på bilder, men innen foto så er det også et hav av vinklinger. Men jeg er ikke så særlig hippen på å gjøre store forandringer, så da blir det bedre å prøve å optimalisere det en har som en trives med å gjøre tenker jeg.

hekk gran bjørk

Inspeksjon av juletrær...


2 kommentarer:

  1. Det är härligt med riktig vinter med mycket snö och vi har nog fått ungefär lika mycket snö. Men det hade varit bättre med lite kallare och lättare snö. Kul för hundarna att få busa i snön och bra träning blir det ju också :D Det kanske blir en del snöklumpar i pälsarna men hellre det än grus och lera.
    Lycka till med att nå dina mål :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det blir egentlig ikke så mye klumper i pelsen på de fleste av dem, men Ronja kan ikke bevege seg ute i snøen uten at hun ser ut som en snømann.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...