torsdag 17. desember 2020

Juletanker #17


Med bare 7 dager igjen til jul, tre og en halv arbeidsdag igjen og julestemningen kommer mer og mer. Ja den kommer om det er det en vil, for det er bare å få litt inspirasjon og oppsøke steder som forhåpentligvis gir masse juleglede.


På søndag var planen å sjekke julestemningen på Hadeland Glassverk i snø og godt selskap av Frida og Kjersti. Julestemning ble det på Hadeland Glassverk, men i regnvær og litt småsur vind. Men hundene fikk i det minste litt miljøtrening, da det var endel som ville komme for å hilse på hundene. Jeg må jo si at å hilse på våte hunder frivillig, er vel for spesielt interesserte egentlig.


Planen om retur etter mørkets frambrudd ble helt klart plassert en kveld den nærmeste tiden. Julebelysningen kom slett ikke ril sin rett på dagtid i regnvær. Intensjonen var ikke å shoppe, så vi tuslet bare rundt en times tid egentlig.


Om jeg hadde bodd i et gammelt hus, så hadde jeg også hatt en slik krans på ruta. Kanskje jeg skal kjøpe meg ei lita tømmerstue og bo i den langt til skogs, når jeg blir pensjonist?


Jeg tror nok absolutt at julestemningen de prøver å få til øker salget deres vesentlig. Folk vil jo ha julestemning når de skal handle julegaver og når man først er i siget så blir det fort ei pakke eller to en ikke hadde tenkt sånn opprinnelig.


Denne julekula veit jeg at jeg tok bilde av en kveld i fjor eller året før. Den gjør seg liksom ikke så mye i dagslys den heller.


Litt rart det der at alle tømmerstuer skal være rødmalte. I gamledager skulle alle være svarte av tjære.


Honninghuset kunne trengt et strøk med maling. Eller er det det som er sjarmen som de sier?


For at jentene skulle få litt tur ut av det, gjorde vi en runde i Jevnaker sentrum også. Der var det ikke en levende sjel omtrent, så det ble med tur og ikke så mye sosialisering. Men jentene hadde utrolig mange nye lukter å sjekke ut.


Julepynten var på plass, litt rart den fikk stå ifred.


Det så ut som nissemor var på flyttefot, så jeg håper ikke nissefar går en deprimerende jul i møte.


Tankefull nissefar som hadde en lang kø av unger som ville fortelle han hva de ønsket seg til jul. Det var kanskje i den køa vi skulle stilt oss, isteden for å beundre han på avstand?


Jeg syntes godt de kunne tatt vare på ei vogn eller to også til dette toget. Det hadde jo en funksjon i glassverkets historie.


"Kjære gutten min. Je skriv detta brevet sakte, for je vet du itte læs så fort. Nå bor vi itte lenger dær vi bodde, da du drog hemafrå. Far din læste i avisa at døm fleste ulykker skjer i hemen..., så vi har fløtte. Je kain dessverre itte sende deg nøern adresse, fordi døm som bodde her før øss tok me seg veiskiltet – å husnommeret da døm fløtte. Så døm itte trengte å skifte adressa sjøl. Huset er skikkelig fint. Det er tell å me ei vaskemaskin her. Men je er itte sikker på om dein fungerer helt bra. I forrige uke så hadde je oppi nøern kleer. Trekte i snora, – å sia har je itte sitt nåe tell døm. Det var to lokk på den, men vi hadde itte bruk for de to lokka på badet der maskina står, så det ene brukte vi tell brødfjøl. Det andre var det et stort høl i, så det har si som ramme rundt bilde tå´n bæssfar. Været er fint her. Det regna bærre to gonger i forrige uke. Første gongen regne det i tri dager og andre gongen i fire dager. Når det gjeld denna jakka du ville at je skulle sende åt dei, så sa´n onkel Lasse at den ville bli æiltfør tung å sende i posten, med dom knappa på. Så je kløpte tå døm, å la døm i innerlomma. Søster di fikk en onge nettopp. Je har itte hørt om det vart gutt eller ei jinte. Så je kai´n itte sei om du har vørte tante eller onkel. Hain onkel Harry datt oppi ei tynne med hembrent i førre vekku. Vi prøvde å dra´n oppat men hain bærre flire å ville itte komme oppat. Tell slutt så drukna´n da. Vi fekk´n kremert. Å hain brinn enda. Ellers så har det itte skjedd så vældig mye her. Klæm frå Mamma.
Ps. Je skulle sendt deg noen penger, men konvolutten var alt klistra att.




2 kommentarer:

  1. Trist att snön försvann och att det regnade i stället. Julbelysningen kanske inte kom riktigt till sin rätt men det fanns mycket annat fint att titta på.
    Bella tillförde massor till den fina julpyntningen i första bilden :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er noen mil fra meg, så jeg har snø ennå der jeg bor.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...