torsdag 10. desember 2020

Juletanker #10

 

De jeg har vært sammen med har aldri helt skjønt jula og kosen med jula. Kosen med å bake noen pepperkaker. Som man stort sett glemmer i ovnen etter første brettet, for da er man jo så opptatt av å spise de som er ferdige. Kosen med å ikke gjøre noe annet enn det en må på selve julaften. Man må jo se på Disney på tv, Donald og vennene som feirer jul. Snipp og Snapp, Pluto... men så måtte jo NRK ødelegge det hele med å ta inn sånne nye filmer som vi som har hatt noen juler slett ikke forbinder med Disney. Se på Tre nøtter til Askepott, ja for dubbing med en stemme til alle karakterene har en sjarm. Kjenne ribbelukta bre seg i huset og benytte en liten pause midt på dagen for å gå en tur ut før en tekker i finstasen og samles for å spise ribbe, kjøttkaker og julepølse. 


I år har jeg fått igjen overskuddet og julestemningen allerede i november. Med litt grundig vask til advent, sette ut nisser og julelys, så holder det å dra over golvene litt innimellom før det er nytt år. Belysning ute så det frisker opp litt. 


I år er første jula på det jeg kan huske egentlig som bare er å kose seg, som ikke frustrasjon og ergrelse råder. Jeg er enslig, men ikke ensom. Med store unger så blir det ingen småkaotisk jul med masse pakker og pakkepapir som flyter rundt juletreet, ingen som venter på nissen, eller desserten. I år kommer ungene hjem for å feire julekveld. Annet hvert år er det mitt år. Det andre året hender det at julaften blir flyttet til en annen dato for meg og minstemann. Vi pleier å spise sammen med mamma og pappa. Da er det julepølse, ribbe og kjøttkaker. 


Jeg koser meg hjemme med både katter og bikkjer. Jeg koser meg egentlig mest uten vekkeklokke, og nå er det snart mange dager uten vekkeklokke. Selv om jeg er veldig hjemmekjær, så synes jeg det er veldig greit å ut på noen dagsturer, se nye steder og kanskje finne på noe som jeg ikke har gjort tidligere. Kanskje inspirere andre til å prøve litt av det jeg holder på med. Det er jo bare å bøye seg i støvet når en får ros opp i skyene. Jeg synes det er veldig koselig når Nøve lar seg inspirere til å starte opp en adventskalender, når hun har sett at jeg har gjort dette flere ganger. Jeg har fått mange flotte turtips fra henne, hun er fjellkjent innen et par timers radius. Noen av stedene hun har skrevet om skal jeg ha som turmål i 2021. Litt gøy er det også at vi har fått en nyansatt her, og hun hadde vært inne på bloggen min mange ganger for å sjekke ut turer jeg har vært på. Verden er ikke stor!


Hver dag kommer det til å komme en dagens juleglede. Tar du utfordringen? Legg gjerne igjen en kommentar på innlegget her om hvor vellykket dette ble.

 DAGENS JULEGLEDE:

Gled en du ikke har snakket med på lenge, send ei melding eller ta en telefon.


4 kommentarer:

  1. Det blir en väldigt lugn och annorlunda jul i år. Inget jag har längtat efter men det känns ok i alla fall.
    Att man kan få hundar att posera med tomteluva är inte så konstigt men att en katt finner sig i att låta luvan sitta kvar, det är nog inte lika lätt :D Oliver och Lurven klär väldigt bra i sina tomteluvor :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er utrolig hvor medgjørlig pusekattene er når man har litt tålmodig. Alle mine dyr er ganske medgjørlige når de er i rett humør.

      Slett
  2. Haha, ja helt utrolig at kattene vil ha på seg nisselua! Det tyder på at du har det godt og varmt i stua. Viktig å kose seg!
    Jeg tror rett og slett vi er heldige som er så gamle som vi er, evner å leve litt i nuet, og har vett til å nyte tilværelsen. God førjulstid, Lillian!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Jeg har bestemt meg for å kose meg hele resten av året. Så får vi håpe 2021 blir et knallbra år.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...