tirsdag 8. desember 2020

Juletanker #8

 

På barneskolen hadde vi alltid skuespill på juletrefesten i romjula. Ikke bare ett, men ett stort som alle var med på også var det små sketsjer med små grupper. Vi startet tidlig i november med å øve replikker og tenke på hva vi skulle ha som kostymer. Jeg gikk på en liten barneskole hvor vi gikk flere klasser sammen i klasserommet og det var samhold blant alle elevene. Noen ganger dukket det opp en fotograf fra lokalavisa og vi kunne knapt vente med å se bilde av oss i avisa noen dager seinere.


Foreldrene hadde med matfat som vi spiste av på slutten av kvelden etter at vi hadde gått rundt juletreet. Vi hadde juletre midt i det som ble brukt som gymsal. Når vi hadde gym så måtte først pultene i dette store klasserommet stables oppå hverandre i en krok før vi kunne spille døball, kanonball og til og med backetball. Når det nærmet seg jul ble det satt opp juletre midt i dette rommet, så da hadde vi gym rundt juletreet om det var for kaldt å være ute. Og for kaldt var under -20, da hadde vi innegym. 


Alle sammen måtte være med å gå rundt juletreet etter at vi hadde spist. For om vi ikke gikk så kunne ikke Nissen høre at vi var der når han kom med sekken sin. Posen fra nissen inneholdt en mandarin eller to, litt smågodt og kanskje en liten overraskelse som kjærlighetpåpinne. Vi hadde minst to ringer rundt treet når vi gikk og disse skulle gå motsatt vei. Vi sang så høyt vi kunne og læreren spilte på et gammelt ustemt piano. Jeg husker kun en gang at det kom en mann med stor koffert og satte seg ned ved pianoet for å stemme det. Det var spennende for oss så alle stimlet sammen rundt denne mannen for å se hva han gjorde. Ja for alle på hele skolen var vel en rundt regnet 20 stykker eller så.

Hver dag kommer det til å komme en dagens juleglede. Tar du utfordringen? Legg gjerne igjen en kommentar på innlegget her om hvor vellykket dette ble.

 DAGENS JULEGLEDE:

Hva gledet deg mest som barn?

6 kommentarer:

  1. Koselig å høre om dine skoleminner. Det var andre tider da og du gikk tydeligvis på en liten skole. Fordeler og ulemper med et og.

    SvarSlett
  2. Vi hadde samme opplegg som juleavslutning, med skuespill fra alle klassetrinn, gåing rundt juletre og nisse med sekken full. Det var vel moro!
    Og en gang var jeg og ei venninne Annifrid og Agnete og mima Dancing Queen. Tenk at ABBA kom til vesle Flå, det var stort! Neste år kom visst Baccara 😅

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var egentlig veldig mye som var veldig mye bedre før, særlig om man voks opp på bygda. Jeg synes reint synd på de som vokser opp i byen i dagens samfunn.

      Slett
  3. Kul att få läsa om dina minnen från julfiranden i början av skoltiden :D Jag gick också på en liten skola i en gammal byggnad där vi dansade långdans upp till vinden och ner i källaren och som jag minns det var alla glada och hade kul :D Vilka fina minnen. Tack för att du delade dina minnen och påminde mig om mina egna :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Barndommen er vel den fineste tiden, selv om en kun venter på å bli stor! Rart det der.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...