torsdag 3. desember 2020

Juletanker #3


Jag hörde en forskare inom sociologi uttala sig om vad som gör människan lycklig. Han konstaterade att när man bedömer en människas upplevelse av att ha ett lyckligt liv innebär lycka inte frånvaro av bekymmer. Istället innebär det att uppleva bekymmer och sedan överkomma dem. I lättnaden efteråt när man klarat det svåra – där finns lyckan.


Hva tror du? Er det sånn? Vil det altså si at folk som aldri har møtt særlig motstand i livet sitt ikke er lykkelige? Jeg kan vel ikke akkurat forestille meg at folk som har hatt mye motgang og problemer i livet sitt er mye lykkeligere enn andre personer. Når en møter den ene både humpa og dumpa i livet, jeg vil vel ikke akkurat si at det har gjort meg lykkelig. Jeg tror lykke er en veldig kortvarig følelse, og skal den vare må en ha tilføring av noe som gjør en lykkelig. Man blir ikke lykkelig en dag, også varer det livet ut liksom.


Til neste år skal jeg starte med noe nytt. Jeg skal innføre 100-dager med lykke. Ikke sånn litt lykke som en føler når en har nyvasket hus, er nydusjet og legger seg i seng med reint sengetøy som har hengt ute på snora. Heller ikke en sånn lykke når man bare sitter på verandaen en varm sommerkveld å ser på solnedgangen. Nei, jeg skal ha 100 dager iløpet av 2021 som er litt sånn spesielle, litt sånn minneverdige, litt sånn unik. Jeg vet det er ganske ambisiøst med 100 av 365 dager, det er nesten en tredjedel av året det. Sånn cirka to dager i uka i gjennomsnitt. Men en må ha trua, og går en inn for noe så får en det som oftest til. Blir du med du også? Kryss av i almanakken din for de unike dagene, så tar vi en opptelling nyttårsaften neste år over våre unike lykkelige dager. 


Egentlig kunne jeg kalt det 100-dager med unike turer, for i 2021 skal bli et skikkelig tur år i tillegg. For å være ærlig så er vel en dag på tur en bra dag? Og er du på tur et sted du ikke har vært tidligere, så er det vel en perfekt dag. Det blir litt styrt av været, men til neste år skal jeg ikke ha regnvær når jeg skal på tur, når jeg planlegger tur, eller når jeg har tenkt å dra på tur.


Hver dag kommer det til å komme en dagens juleglede. Tar du utfordringen? Legg gjerne igjen en kommentar på innlegget her om hvor vellykket dette ble.

 DAGENS JULEGLEDE:

Vil du være med på 100-dager med tur-lykke? 

2 kommentarer:

  1. Jag skulle gärna ha samma mål men som läget är nu blir det ett krav att genomföra det och krav mår jag inte så bra av. Jag nöjer mig med att känna mig ganska lycklig för det mesta utan att tänka efter varför :D Men det ska bli kul att följa dig och se hur du får till dina 100 lyckliga dagar :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker å ha noe å fullføre, men dropper ut om ting ikke viser seg å bli som jeg har tenkt.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...