fredag 30. juli 2021

Fem en fredag #30 Temperaturväxlingar

blomkarse humle

Halv uke etter litt ferie, så da er det vel greit med en helg igjen? Om været holder seg så blir det nok en tur i fjellet i morgen. Men regner det så kan jeg drøye til neste helg jeg. Hr Yr er lettere ustabil i sine antagelser. Men det er Fem en fredag med Elisa Matilda, i dag. Om du går inn på hennes side så kan du se flere som er med på dette her, kanskje det frister deg også? Det er fem spørsmål om deg og livet ditt som du noen ganger må tenke litt over før du svarer. Da er det bare å slå seg løs på dagens spørsmål... Hvorfor det ikke ble noen forrige fredag er lettere uvisst, spørs om jeg hadde ferie og rett og slett ikke tenkte på at det var fredag engang. I ettermiddag kommer begge jentene på middag, så da blir det kos.

blomkarse humle

Vad får dig ofta att koka?
Dumme folk, de som ikke har evnen til å lære. De som turer fram som de kan alt og ikke skjønner når du forklarer til dem at de har missforstått.

blomkarse humle

Vad fick dig nyligen att frysa?
På onsdag når jeg er litt "latesombondekone" hos naboen. Da var det en lamunge som hadde kommet seg over gjerdet og gikk utenfor. Jeg skulle lokke den til meg med kraftfor, men den kom bare med et lite stykke. Jeg fikk tak i den og måtte gå med den mellom beina for å prøve å få den til grinda og ut på jordet igjen. Innen vi kom til gårdsplassen så kom det ei skikkelig regnskur og jeg ble våt fra topp til tå. Ennå hadde jeg igjen noen arbeidsoppgaver, så jeg ble kald og frossen innen jeg var hjemme igjen.

blomkarse

När senast gick något upp i rök?
I går. Det har vært regn og litt småkaldt hele uka, så i går ble det til at jeg hentet ved og tente i ovnen. Det er noe eget med å fyre inne, det gir liksom varme med en gang. Om en måneds tid så er det vel fyr i ovnen nesten hver kveld, da kommer høsten. Så det er bare å håpe på litt bedre vær framover og en sommer man kan nyte.

blomkarse

Vad fick dig nyligen att smälta?
Nå kan jeg enten røpe en liten hemmelighet, eller jeg kan fortelle noe "nøytralt"... Kanskje jeg skulle gå for en person som får verden rundt til å "forsvinne" Det er et par uker siden...

blomkarse

Vad får dig att rysa?
Det er ikke ofte, jeg er liksom ikke redd. Jeg er en mer rasjonell person. Så om jeg skulle grøsse, må det heller være av det positive slaget.

blomkarse

Siste innsats som bondekone etter jobb i dag, så er denne uka over og jeg kan ta helga.


6 kommentarer:

 1. fantastiska bilder!jag tycker redan att det är höst med storm och regn. vi måste ta ett snack med sotaren innan vi kan tända i kakelugnen. men det är något speciellt med den värmen

  SvarSlett
 2. Jag njuter sååå av dina vackra bilder! Ja, nu har sommaren lagt av lite grand.
  Man är kräsen, vill ha värmen!
  Trevlig fredag!

  SvarSlett
 3. Fina exempel på de olika temperaturväxlingarna :D Stackars det lilla lammet men vilken tur att du kunde hjälpa det tillbaka till hagen och kanske till mamman. Men det var ju synd att du blev alldeles blöt och kall.
  Nu tror jag att jag måste gratulera men jag är lite försiktig av mig så jag väntar lite med det tills jag vet att jag har förstått rätt :D

  SvarSlett
 4. Du har tatt noen veldig fine bilder av blomster og humler! Jeg likte disse spørsmålene. De var originale Dessuten kan man kan velge om man vil svare nokså nøytralt, eller litt mer personlig. :)

  SvarSlett
 5. Så vacker krasse, de andra blommorna kan jag inte namnet på. Oh lilla lammet som du kunde hjälpa, det gjorde kanske inte så mycket att du blev blöt. Jag har fått en flock får med lamm utanför mitt hem, tycker det är så trivsamt att titta på dem.

  SvarSlett
 6. Väldigt fina bilder! Nu är det väderomslag och nästan lite höstvibbar men jag har semester så hösten får vänta. Ha en fortsatt skön helg!

  SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...