fredag 23. juli 2021

When he loves me


Ja hvordan vet man egentlig når noen elsker en? Man kan tro mye og ha en følelse av, man kan anta og ikke minst håpe. Men det er vel nok av tilfeller opp gjennom som viser at folk tolker andres signaler forskjellig. Det kan også være slik at folk ikke vil innrømme sine egne følelser for andre, så da hjelper det lite om man plukker opp signaler og egentlig tolker de riktig. Er det enklere å vite at man elsker noen selv? Kan man egentlig vite det, kjenner man et annet menneske så godt at man veit akkurat hva man får? 

tistil

Vi har vel alle en eller annen gang i livet både fått høre og kjent på kroppen at følelser ikke lar seg styre. Aldri i livet om vi blir forelsket på kommando, men vi kan bli forelsket i en illusjon. Det er vel mer enn en gang en har fått erfare at en trodde en var forelsket i en person, som etter litt nærmere bekjentskap viste seg å være helt ordinær, eller i verste fall en drittsekk. 

tistel humle

Om man er forelsket i en man ikke kan få er nesten bedre enn at en du ikke liker er forelsket i deg. I starten later en som ingenting, så sier man i fra sånn lettere omtenksomt, før man må si det i klar tekst. Nei, jeg liker ikke deg så godt at jeg vil være sammen med deg. Nei jeg er ikke glad i deg, ikke på den ene eller den andre måten. Om noen sier det til deg, så vil du egentlig ikke høre. Nei denne andre personen kan jo forandre mening, ikke sant? OM du gjorde det, om du sa ting sånn, om du bare... tenk deg om noen var sånn mot deg. Ville du like det? Ikke? Nei så gjør ikke sånn mot andre da. 

tistel humle

Men om noen liker deg veldig godt og ikke gir opp. De er alltid der og backer opp, kommer med rosende ord eller bare er hyggelige. Noen små komplimenter i hverdagen, kanskje når en minst venter det. Det er litt hyggelig, men man trenger ikke elske noen tilbake av den grunn. For poenget mitt er at en trenger ikke noe som helst selv om noen elsker deg. Følelser lar seg ikke styre, hverken i den ene eller andre retningen, Enten så elsker du, eller så elsker du ikke. Noen personer har rett og slett så dårlig kjemi at de ikke går over ens i noen sammenhenger. Det eneste som holder de fra å fly på hverandre er et snev av folkeskikk  som sitter langt inne i ryggraden et sted.

blåklokke

Noen har en ny forelskelse på gang "hver mandag", mens andre går årevis og kanskje lenger før de faller for noen. Men når disse først har falt, så blir de værende i denne forelskelsen om de vil eller ei, lenge etter at de i klartekst har fått at det ikke kommer til å bli noe... noen gang. "Jeg er ikke interessert i noe forhold akkurat nå..." er en pen måte å si at nei du, deg vil jeg ikke være sammen med, men kanskje en annen...

blåklokke

I morgen starter jeg med innlegg fra turene jeg har hatt når jeg har hatt ferie denne uka. Så liker du turbilder er det bare å henge med...

6 kommentarer:

 1. Nydelige blåklokker! Jeg gleder meg til turbildene dine :)

  SvarSlett
 2. Det ska bli kul att få se dina semesterbilder och läsa dina berättelser :D

  SvarSlett
 3. Du tar veldig fine bilder! Jeg har også filosofert mye rundt det temaet du tar opp her. Det er vondt å bli avvist og det er vanskelig å avvise. Noen ganger kan et vennskap gli over i forelskelse og etter hvert dypere kjærlighet. Imidlertid er det bare slik at det må være en form for gjensidig tiltrekning om det skal være et kjæresteforhold.

  SvarSlett
 4. Det var ikke meningen å være anonym. Det er litt annerledes kommentarfelt her. Dette er "karidansen".😊

  SvarSlett
 5. Vad som är lättast eller svårast är nog helt upp till betraktaren. Blåklockorna är fina.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...