tirsdag 20. juli 2021

Halvveis i sommeren

 markjordbær

Markjordbærene står tett i tett i veikanten, da er det liksom sommer. I alle sanger så skal man finne et strå og tre de på, men jeg har bare prøvd et par ganger. Det blir bare gris. Det er TrädgårdsFägring som holder oversikt over hageplaner, se mange andre sine planer for deres hager 2021 hos TrädgårdsFägring.

sommerfugl

Noe annet som er i veikanten er sommerfugler og markblomster.

blomstergryte

Endelig ser det ut som muskatene i gryta skal blomstre også, ja også noen stemor som sto der i fjor og litt ugress. Ugresset får jeg vel luke opp i morgen, så ser det litt bedre ut i det minste. Skulle ha malt opp igjen denne gamle jerngryta også. Mye man burde og skulle, men ikke så mye som frister av slikt når en har ferie.

eple

Eplekarten er større og større for hver uke. Spennende å se om det blir modent uten at det skjer noe med det.

drivhus tomat

Drivhuset er blitt for lite og tomatene har funnet en liten sprekk i taket.

squash

Squashen blir også stadig litt større og jammen er det ganske mange også på disse to plantene jeg kjøpte.

drivhus

Jungelagurken blomstrer på harde taket, men kommer det agurker på alle de blomstene så blir det vel ikke annet å spise resten av høsten. 

jungelagurk

Den har også lyst til å vokse ut av drivhuset.

tomater drivhus

Jeg burde også sannsynligvis fjernet noe av bladene på tomatplantene også. De stakkars gulrøttene mine synes snart ikke lenger.

tomater

Jeg har kjøpt tre fire forskjellige tomater og jammen ser det ut til at et par av de jeg sådde også har spiret. Så tomatutvalget blir ganske stort til høsten. Hittil er det bare busktomatene som er blitt røde.

tomat

Disse ser ut til å bli store.

jordbær

Jordbærene blomstrer og det er mengder med kart. Agurkurten er en svunnen busk, jeg luket opp alt sammen. De tok jo helt overhånd og dekket alle jordbærene omtrent. De var nesten avblomstret også, så de var for det meste på hell.

blomkarse

Blomkarsen blomster etter beste evne, men de gule bladene er jeg litt usikker på om kommer av for lite eller for mye vann. De har fått litt av begge deler, for å si det sånn.

muskat

Til høsten skal jeg ta avleggere av alle muskatene, for jeg er ikke så flink til å klare å bevare morplanten gjennom vinteren.

muskat

Jeg har to forskjellige rosafarger, men mamma har både hvit og rød. 
3 kommentarer:

 1. Så flotte bilder av sommerlige motiver :) Har smakt et par markjordbær i år..men ikke sett så mange enda..det er jo såååå godt !Så deilig å ha så mye selvdyrka..og koselig å ha vakre blomster rundt seg.. <3 <3

  SvarSlett
 2. Vilken härlig utsikt du har från huset!
  Jag har många markjordbär i trädgården och brukar trä varsitt strå till midsommargästerna. Stora bär och avklippt strå utan blad så går det bra.
  Ha det fint
  /Anette

  SvarSlett
 3. Som barn trädde jag ofta smultron på strån och när det inte fick plats fler åt jag upp allihop. Ett helt onödigt jobb med andra ord och det slutade jag med när jag blev lite äldre :D Det fortsätter att växa så det knakar hos dig, precis som det ska vara.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...