fredag 2. juli 2021

But only needing

Ja er det noe som bare er å ramse opp på ei punktliste? For hva trenger man sånn egentlig og hva trenger man sånn skikkelig for komforten sin skyld? Hva trenger man fordi det er kjekt å ha og er egentlig alt bare svart/hvitt når man kommer til ting man trenger?

elva

Ta for eksempel en helt vanlig dag, hva trenger du fra du står opp til du legger deg?

Du trenger ikke mer enn tak over hodet og mat, resten er luksus. Maslows behovspyramide har jeg hatt ett innlegg om tidligere.

elva

Men jeg vil ha ei seng med sengetøy, jeg vil ha variert mat, jeg vil ha bad så jeg får dusjet, pusset tenna og gått på do. Mulighet til å vaske klær og snor til å tørke dem på. Jeg trenger jobb så jeg tjener litt penger så jeg kan gjøre litt av det jeg har lyst til å gjøre også.

Gulldusk

Man trenger ikke planter som Gulldusk, men de pynter opp i naturen. Jeg synes det er trivelig med blomster rundt meg. Både ute om sommeren og inne om vinteren. Trivselen er viktig for et godt liv.

tistil

Jeg må også ha noen firbeinte rundt meg for å trives. Jeg tror en blir mer bevisst på hva en egentlig trenger etter hvert som man blir eldre.

foss

Livet er som elva, i konstant endring, og behov og hva vi ønsker å prioritere endrer seg fra dag til dag.
2 kommentarer:

  1. Det är viktigt det du skriver, att fundera på vad man behöver. Vad är viktigt för oss var och en? :)

    SvarSlett
  2. Det är skillnad på vad man verkligen behöver för att överleva och vad man behöver för att trivas. Det blir nog en ganska lång lista om jag ska få med allt jag anser mig behöva för trivselns skull men jag tror inte att jag är särskilt hagalen i jämförelse med många andra.

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...