torsdag 9. januar 2020

Bør vi det?


Uplanlagte besøk bør vi bli flinkere på! Trenger ikke å utelukkende være fancy selskaper, fint å bare ta en kaffe også 😊. Ja du har sett denne statusen på Facebook du også regner jeg med. Jeg er ikke så sosial av meg, så jeg kan vel ikke si jeg stiller meg bak den i praksis, men tanken er bra da.


Et viktig budskap i disse digitale tider 💕 Velkommen til meg❤️
Her er døra alltid åpen. Skal jeg ha besøk så synes jeg det er veldig greit å få et lite nyss i forkant. Greit å ha litt i hus for å servere litt mat eller drikke. At det verste med bikkjehår er fjernet og at det ikke er for mye som ikke er der det skal være.


Kaffen☕ kan være klar på få minutter, og det kan alltid dekkes på til (minst) en til.
Familie og venner som har behov for en prat er velkomne når som helst!
Jeg har mat i kjøleskapet, en sofa å sove på, ører å lytte med, en skulder å gråte på og tanker å dele. Det er en gammel verdi, som har blitt borte med den økende teknologien. Nei, kaffe får du ikke her. Det er en ting jeg ikke har i hus, kommer ikke til å kjøpe det for besøkenes del heller. Litt mat kan det nok diskes opp med, men det er ikke mer enn knekkebrød eller ei brødskive. Jeg har vel ei gjesteseng så det er ingen grunn til å ligge på sofaen. Om det trengs noen å prate med eller en som bare lytter så går det helt greit.En tekst eller et humørikon er ikke det samme for de som har bruk for en trøstende klem. Jeg vil gjerne være med på å prøve å bevise at noen alltid lytter, og at du aldri er helt alene. Dette er en kampanje for å styrke personlige bånd. Tanken er veldig god, det er alt for mange som sitter med nesa i telefonen om de er hjemme, borte, har besøk eller uansett hvor de befinner seg. Jeg har stor sett parkert telefonen på kjøkkenet eller bilen. Jeg har den med på jobb da, for det kan være praktisk om en trenger å få en beskjed i og med at Patran skal sitte på hjem.


Venner og familie ringer eller kommer sjelden uten å avtale flere uker i forveien, som også ofte er avtalt på sms eller Facebook, det synes jeg er synd. Før var det helt vanlig å ta seg en tur helt spontant, men i dag virker det som ingen har tid til det... Alt skal planlegges,men vi må huske på at tid til venner og familie finnes ALLTID ❤️ Det er prioritering ❤️ Jeg har så si ingen familie annet enn foreldre og ungene mine. Jeg har en onkel jeg ikke har hatt kontakt med på 26 år, han har ingen barn og er vel i sitt tredje ekteskap så vidt jeg veit. Ingen gjenlevende besteforeldre. Ingen kontakt med familien til forhenværende partnere.Jeg har inntrykk av at om en bare skal stikke innom noen i dag så er de ikke hjemme. Jeg har en følelse av at folk er mer aktive nå, enten med hobbyer eller andre aktiviteter enn det de var tidligere. Jeg er også overrasket over hvor mange aktiviteter de dytter på ungene sine fra de knapt kan gå. Gjerne 3-4 ganger i uke i tillegg til egne aktiviteter. Det er jo ikke noe rart om folk ikke er hjemme om du skulle dukke opp på døra deres helt uanmeldt en ettermiddag.2 kommentarer:

  1. Jag vill veta i förväg om någon ska komma men om jag får en liten stund på mig så kan jag alltid bjuda på kaffe eller te, om jag är hemma. Men jag vill inte ha besök för ofta för jag har ett stort behov av ensamtid. De vänner jag har här bor alla flera mil bort och det blir inte så många tillfällen att träffas. Alla har sina familjer och fullt upp och så var det även för mig så jag vet hur det är. Men jag trivs och ser till att ha det bra på mitt sätt och allt man bör göra, det struntar jag i :D

    SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...