onsdag 1. januar 2020

Romjula 2019


Late dager med bare kos. Julaften ble feiret den 23. da Patran skulle til faren sin på julaften. Det medførte en restemiddag på julaften hos mamma og pappa. Julaften hadde jeg en tung tur oppover Holleia med hundene etter "Tre nøtter til Askepott".


Det hadde snødd om natta, så det var litt å tråkke til etter sist runde vi hadde der. Når vi kom ned igjen så ble det dusj og shampoonering av alle hundene. Egentlig var det kun Bella siden hun skal på utstilling på lørdag, men de andre var ganske seige, så det gjorde ikke noe med litt såpe på dem heller.


Jeg og Patran dro på premiere visningen av Tunnelen. Når man har sett både Bølgen og Skjelvet så måtte en se Tunnelen også. Denne var faktisk veldig bra til å være norsk. Veldig realistisk og med bra skuespillere. Koselig kveld med brus og godteri som hører med på kino.


Når mildværet var over ble det skiturer på jordet. Bella fant fort ut at det lønte seg å ligge bak, eller litt foran. Merket at kondisen deres ikke var helt bra, så de fikk noen runder før det ble byttet hunder så Ronja fikk løpe litt også. Etterpå ligger de rett ut og snorker.


Lørdagen i romjula var det vekkeklokke som peip ved sekstiden. Du verden hvor jeg angret når jeg våknet av den, men det var bare å stå opp. Det bar til Letohallen for å vise Bella på sitt siste valpeshow før det blir alvor. Det var tre leonbergervalper som møtte opp. Bella og broren samt ei tispe som var en måned eldre enn dem. Bella ble sist da hun ikke gjorde så godt inntrykk på dommeren Arne Foss. 8 mndr, meget feminin. Ganske bra uttrykk, korrekt bitt. Ønskes noe bedre skulderplassering. Bra poter, god lårbredde. Meget stabile bevegelser for sin alder. Vennlig temperament. Ganske bra pels. HP


Om du går inn på Top Nine for Instagram så får du de ni bildene du har publisert i 2019 med mest klikk. Jeg har mottatt nesten tre tusen klikk på mine bilder i fjor. 7 av 9 bilder er Bella med på.


Rett før nyttår kom mildværet i all mass. All snøen raset av busker og trær og det ble svømmebasseng på gårdsplassen. Nå som det var ypperlige ski forhold og passe kaldt. Merethe og Marius kom en tur og skulle være til nyåret. Det ble både kos, god mat og tv titting før nyttåret kom. Mamma og pappa kom en kveld for å spise pizza med oss.


Noen synes det er for lite som skjer på bygda, så de sprengte postkassa vår. Det er vel bare en ting å si... de kunne vel heller tatt sin egen kasse om de lurte på effekten av det de hadde laget.


Godt en har noen gamle kasser på lager så en kan hekte opp en "ny" før det er nytt år.


Årets siste solnedgang ble et mektig skue. Nydelige rosa skyer over hele himmelen et lite øyeblikk før de flyttet seg vestover til det ble helt mørkt.


Tidlig på nyttårskvelden var vi hos mamma og pappa for å spise eggehakk og spekeskinke. Ved nitiden gikk vi hjem til hundene igjen. Da ble det tv resten av kvelden fram til rakettene gjorde sitt inntog noen minutter på midnatt.


Noen naboer på andre siden av elva hadde kjøpt noen raketter, men ti over tolv omtrent så var alt over. Vi kunne ennå høre smellene fra alle rakettene på Sokna, men dem så vi ikke noe til. Det er en ås i mellom og med lavt skydekke så vi ikke glimtene av dem engang i år.


De aller fleste rakettene ble beskuet fra stuevinduet, men en liten tur ut på verandaen for noen bilder måtte jeg. Det var en isende kald vind til tross for at det nærmest var varmegrader.


Kort oppsummert så ble nyttårsaften som forventet, men ikke som jeg hadde håpet på. Men brått skal man se at 2020 slett ikke blir som man har håpet på heller. Da får man ta det som det kommer.


I år skal jeg ikke ha noen planer eller forventninger så får vi se hvordan året går. I morgen er det jobb igjen og hardkjør de to kommende ukene med månedsavslutning og årsoppgjør. Det er ikke noe jeg gleder meg til. Nei må nok satse på en ny jobb iløpet av året, noe spennende og interessant med utfordringer som er givende så en lærer noe nytt.
4 kommentarer:

  1. Ja nu hoppas vi på ett bra år, en dag i taget tar vi! Lycka till med allt <3

    SvarSlett
  2. Många fina bilder som vanligt. Min favorit den här gången är andra bilden med den glödande fjälltoppen som sticker upp ur dimman. Jag trodde först att du hade fångat ett UFO på bild innan jag såg att det inte var något som flög utan just en fjälltopp som stack upp :D
    Dålig stil att förstöra för andra med smällare.
    Hoppas att alla dina önskningar och förväntningar slår in :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...