lørdag 4. januar 2020

Skautur i vinterlandskap


Bella, Tessy, Hailey og Mounty storkoser seg på tur i skauen i forholdsvis bra med snø. Det ble mange trivelige turer i skauen i jula, nå er hverdagen tilbake og jeg er i full gang med både månedsavslutning og årsavslutning på jobben. Akkurat de to første ukene i januar blir det dårlig med hundeaktiviteter her. Men de femti andre ukene i året får de mer enn nok, så det er ikke synd på dem at det blir litt roligere en liten stund.


Det blir ikke mye fuglebilder for tiden. Kattene er forholdsvis iherdige med å jakte på alt som leer seg, så da blir også fuglene litt på vakt og tar lettere til vingene enn de gjorde tidligere.


Men om man har litt tid så dukker det stadig opp små unike ting å ta bilde av. Det har ikke blitt så mange bilder i det siste siden alt har dreid seg om julemotiver, men nå er det nytt år og nye motiver som gjelder.


Om du ikke har fått det med deg så har Sognafaret fått egen side på Facebook så du kan få oppdateringer når et nytt innlegg blir publisert. Om du ikke er på facebook kan du få oppdateringer på Bloglovin. Om du vil fortsette etter innfallsmetoden er det også helt greit. Skal ikke mase om dette noe særlig, bare litt innimellom.


Valpepelsen er så si borte og blitt erstattet av skikkelig vinterpels. Jeg synes fortsatt hun har litt dårlig bryst, så når jeg skal kikke etter en parter til henne må jeg ha en med bra bryst.


I løpet av romjula har Oliver knekt koden med Bella slik at han ikke blir snødøypet hver gang, så nå er han med på skautur i havna igjen. Ja egentlig begynte han med det i romjula. Egentlig er det litt isj, for da må jeg dobbeltsjekke om han følger etter eller ei før vi kan gå utenfor gjerdet på langtur. Er han med må vi hare ha den vanlige runden. I allefall nå som det er endel snø. Stakkar han blir jo så sliten av å vabbe seg fram i snøhaugen.


Aller helst vil han være først i stien, men innimellom så må han ha litt oversikt over hvor Bella befinner seg. Han er jo litt fristende innimellom ennå for henne, så da gjelder det å være forberedt.


Kommer hun for nære i det rette humøret så bærer det oppover buskeleggen.


Etter noen ganger opp og ned i buskene så er det ikke så farlig lenger, da har Bella mer enn nok av andre ting å snuse på, så Oliver ikke er så interessant lenger.


Vinterpelsen har kommet for fult på kattene også, så nå ser de dobbelt så store ut som på sommeren.


Sjølveste pelsdotten


Tessy er ikke overbegeistret for kattene, men hun tolerere dem. Bare de ikke løper i veien for henne.


Dagens høydepunkt for henne er å finne kongler.


Hun kan imidlertid vise seg fra sin bedre side også, til ære for fotografen.


På vei hjem er han ikke så interessant lenger så da lar hun han være.


Hadde det ikke vært så mye å administrert så hadde det vært gøy at de hadde hver sin blogg. De er i det minste oppfinnsomme nok, så noe å skrive om eller legge ut bilde av skulle det ikke stått på.


Etterhvert som året blir eldre så kommer det jammen den ene aktiviteten etter den andre inn i kalenderen. Tror 2020 kan bli et veldig spennende år jeg. Tenk til en forandring så er det ikke bare dyreaktiviteter jeg har planlagt. Nei ganske mye som ikke involverer hunder og katter er det allerede. Lurer du på hva det er så får du følge med framover.


Jammen kjekt for denne musa at den hadde rukket å gjemme seg før Oliver kom fram.


Jeg fant tre nøtter til Askepott når jeg var på tur, så kanskje det blir jegerkostyme, armbrøst, ballkjole og brudekjole på meg det kommende året?


Lang lang rekke på vei hjem


Klokka er ikke veldig mye før det begynner å skumre, noen uker til nå så blir det snart skikkelig lyst igjen.


Noen har håp om å finne gull


2 kommentarer:

 1. Vilka härliga vinterbilder. Det är så jag vill att det ska vara här också men det är bara att konstatera att vintrarna blir varmare och tristare. Men det blir nog fint snart igen :) Oliver är klok som håller sig undan från Bella tills hon har tröttnat. Även om han har vassa klor så är det en väldigt skillnad i storlek och tyngd och det är inte så kul att hamna under henne ;)
  Spännande att få veta vad du har planerat framöver :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det året det ikke er mer snø her om vinteren så flytter jeg nordover 😃

   Slett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...