onsdag 29. januar 2020

Gemsweekly #5 Tunna


Temaet hos Gems Weekly Photochallenge er Tunna. Jeg tolket tunna til norsk som ble tønne. Ei tønne kan du samle ting oppe. Denne spesielle tønna har tak slik at vannet på innsiden holder seg reint. Austvoll stasjon var en av de minste stasjonene langs Bergensbanen. Bergensbanen er toglinja fra Oslo til Bergen. Det mest interessante huset på Austvoll er vanntårnet, som er oppført i upussa teglestein med rik detaljering. Dette er det eneste gjenværende vanntårnet langs Bergensbanen. De fleste vanntårn ved norske jernbaner er idag revet, siden behovet falt bort med opphøret av dampdriften på slutten av 1960-tallet. Vanntårnet er oppført på NSB's verneplan for jernbanebygninger.


7 kommentarer:

 1. Tornet är ju hur fint som helst! Älskar sådana gamla tegelbyggnader som ingen ens skulle vara kapabel till att bygga idag. Så bra att tornet är skyddat och man inte får riva det. Det rivs alltför många fina byggnader, åtminstone här i stor-Stockholm.

  SvarSlett
 2. Så fint att detta vattentorn har fått stå kvar.

  SvarSlett
 3. Vilket fint gammalt vattentorn och så bra att det fått stå kvar som minne om den tid som var.

  SvarSlett
 4. Vilket vackert gammalt vattentorn! Hoppas det får stå kvar många år framöver!
  Ha det gott!

  SvarSlett
 5. Vackert! Hoppas att det får stå kvar och inte förfaller.

  SvarSlett
 6. Det var verkligen ett jättefint vattentorn och så bra att det får stå kvar.

  SvarSlett
 7. En stor tunna med andra ord.

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!