onsdag 23. mars 2022

Må en være hyggelig


Nei man må ikke være hyggelig. Det er faktisk ikke alle mennesker som fortjener at man er hyggelig med dem. Man trenger ikke være slem eller ekkel med slike mennesker, men man trenger ikke være hyggelig. Det finnes et tomrom i midten som gjør at man kan forholde seg helt nøytralt til enkelte mennesker. Innimellom kjenner jeg at jeg rett og slett ikke har lyst til å være hyggelig. Jeg har rett og slett bare lyst til å være meg og ikke ha noe forventninger om at jeg må være hyggelig når jeg møter folk. Man kan si "Hei" og bare gå videre. Man må ikke stoppe og tjatre med de man møter. Man trenger ikke komme med noe unnskyldning om at man må gå videre. Men alt for mange kjenner på "forklaringsproblemet" om man ikke vil ting. Man kan kan bare si "Nei" om man ikke føler for det akkurat da.


Man trenger ikke lure på om andre lurer om man ikke stopper, ikke gjør som andre forventer at du burde gjøre. Man har bare seg selv å forholde seg, man velger bare eventuelle konsekvenser man velger. Og stort sett så får det ingen konsekvenser om du ikke stopper eller stopper når du møter noen på gata.  

























 

1 kommentar:

  1. Jag vet inte om du menar att främlingar vill stanna och prata eller om det är sådana du känner som du menar. Ett hej räcker absolut om man inte känner någon men jag har svårt för att bara gå förbi om någon vill stanna till en stund. Men jag vill gärna vara en vänlig person och jag är nog lite konflikträdd. Oftast tycker jag dessutom att det är kul att prata lite kort.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...