lørdag 19. juni 2021

Ett gammalt fotografi…


Jeg tok en tur til min mamma for å se om jeg kunne finne noen gamle bilder i noen av hennes album. Alle album fra mine besteforeldre har havnet der etter at de er døde. Det første gamle bildet jeg fant var av min farfar og hans bror da de var i militæret i 1936. Bildet er tatt foran Hønefoss jernbanestasjon.


Etter å ha bladd litt i andre album kom jeg over et bilde av min mormor, hennes søster og bror, mamma og pappa som er tatt ca 1930. Min mormor er den eldste jenta på bildet. Noen år tidligere hadde de mistet to sønner som hadde gått gjennom isen når de gikk på skøyter. Den nye sønnen har begge de døde brødrenes navn. Det er litt sært synes jeg.


Om dette ikke er noe fotografi, så velger jeg å ta med dette bildet, det er fra ca 1890. Det er broderte bokstaver og englene i midten er tredimensjonale, så jeg vil tippe de er av gips eller noe. I dag hadde de sikkert vært laget av plastikk.

Det er Sara Madeleine "Orsakulla" som har denne bloggutfordringen hver måned. Dette er temaene som skal skrives om i JUNI. Bli med du også da vel om du finner noen interessante temaer å skrive om...

4 kommentarer:

 1. Det er jo fint å kunne se på gamle fotografier. Det var en skikk de hadde før i tiden med å oppkalle barn etter avdøde søsken eller slektninger. Litt sært ja, men det var kanskje sånn de holdt minnet levende? Må ha vært grusomt å miste to barn på en gang.

  SvarSlett
 2. Those old photos are great treasures - thank you for sharing them with us.
  Yes, it was common in many places in those days to save names for the next living child. It does seem a bit weird to us now.

  SvarSlett
 3. Vad fint att fotona finns kvar och att du kan titta på dem när du får lust. Jag har också gamla bilder som jag har försökt förstå vilka de föreställer. Några känner jag igen men en del andra är svårare att identifiera. Det finns heller ingen kvar som kan ge svar. Men bilderna är ändå något jag tycker om att ha.

  SvarSlett
 4. It's so wonderful that you have access to your family's old photos. Thanks for sharing.

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...