torsdag 10. juni 2021

Efter sommarregn brukar jag…

flat coated retriever

Nå er det lenge siden det har regnet, det har bare kommet en liten skur etter tordenvær, men når regnet tar slutt så er det godt å gå ut i sola igjen.  Da er det friskt og godt ute og lufta er god å puste i. Siden både gran og furu fant det for godt å slippe pollen i år, så ble allergiperioden min brått lenger enn den pleier og jeg skulle vel hatt litt allergitabletter. Men jeg regner jo med at i morgen da kjenner jeg det ikke så godt.

flat coated retriever

Men er det sommer og sol så har jeg mange timer i elva med hundene. Det er godt å sitte på varmt fjell med beina i kaldt vann og avkjøle seg. Er det veldig varmt så bader jeg jeg også sammen med hundene. Det er så si aldri noen andre ved elva der, så jeg har plassen for meg selv.

flat coated retriever

Det er ikke hundene som maser om å gå hjem igjen, men de blir motvillig med når jeg går inn på land og finner skoene mine.

linerle

Når man er i elva så ser man stort sett en fugl eller to av forskjellige slag. Er man heldig så får en sett Fossekallen som leiker seg i bølgene også, men denne gangen så jeg bare linerle.

leonberger

Bella har blitt ganske trygg i elva hun også, de er som regel litt skeptisk til bølger og fossen til å begynne med, men det går seg til utover sommeren. Tror ikke vi var så veldig mye i elva i fjor sommer med Bella, vi var mer i Tyrifjorden og badet når vi skulle hente Patran på jobb.

golden retriever lenberger

De tar seg gjerne en tur oppover bekken bak muren i fossen. Der kommer vannet som renner gjennom muren, der det ikke er tette steiner hele veien. Det renner vann der hele sommeren, så der er det først varmt vann.

elv

Øverst er det en kulp som det vokser vannliljer i litt lenger ut på sommeren.

flat coated retriever

Tessy liker seg best i elva der det fosser rundt beina hennes.

flat coated retriever

Det aller beste er å svømme rundt i vannmassene og leite etter pinner som kommer flytende.

leonberger

Bella er ikke helt der ennå kan man si.

golden retriever

Hailey går mye rundt der hun når bunnen. Hun er egentlig blitt skikkelig voksen og har fått skikkelig goldenoppførsel. Klart når man er fire år så skal det litt til å få giret henne opp, men det hender hun blir med Bella på en runde.

foss

Bare å sette seg ned å nyte dagen.

foss

En ukes tid til nå så er det mange flaberg som det ikke renner vann over lenger. Da er det bare å legge seg ned for å sole seg litt. Det er ikke så lenge en får ligge i fred før det kommer en våt hund og rister seg. En får seg på det som avkjøling uten egeninnsats.

flat coated retriever

Tessy koser seg, tror hun ser på vannet som massasje.

leonberger golden retriever flat coated retriever

Når det kommer en pinne stiller de mannsterke opp alle tre. 

leonberger

Bella kan gjøre en liten innsats også dersom det er pinner, men det er mest morsomt når de andre skal ha tak i den.

leonberger

Litt øvelse så blir den med opp på land.

golden retriever

Hailey pønsker ut beste angrepsvinkel for å få tak i pinnen.

leonberger golden retriever flat coated retriever

Det er Sara Madeleine "Orsakulla" som har denne bloggutfordringen hver måned. Dette er temaene som skal skrives om i JUNI. Bli med du også da vel om du finner noen interessante temaer å skrive om...

2 kommentarer:

  1. Jeg savner hund og vann når jeg ser dine bilder. Vår golden var helt vill etter vann, og det var mye kos langs elver i nærheten.

    SvarSlett
  2. Härligt att få ha en älv för sig själv där både hundarna och du kan svalka er utan att behöva ta hänsyn till andra. Vad kul att se hur de har sina favoritplatser i älven och att de verkligen är olika individer även i det avseendet. Jag skulle göra som Bella och ta det lite försiktigt i det strömmande vattnet :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...