søndag 27. juni 2021

Ferieuka som gikk #25

kalver

Når en kjører hjem fra jobben fredag ettermiddag og veit at den kommende uka er bare til å nytes. Ja bortsett fra været første feriedagen. Lørdag regnet det i bøtter og spann, så da ble det vasking inne også. Gulv, benker og bord, sengetøyet ble byttet og til slutt ble det bading av hunder.

Søndag

snublestein

Var jeg litt aktiv på formiddagen i hundegården. I årenes løp har de jobbet med å lage kjeller under hundehusene, men på søndag flyttet jeg dem og gravde igjen hullene. Så nå står de stødig igjen, så lenge det varer. 

stolpejakt

På ettermiddagen var jeg på Jevnaker med Siv for å sanke noen stolper i stolpejakten. En av stolpene sto ved Snublesteinene som ligger ved gamlebrua. Trivelig med en skravletur i ny og ne. Vi hadde flaks for Hr Yr ventet med regnet til vi var vel hjemme igjen. 

Mandag
Det ble egentlig mye verandaliv på formiddagen. Da tok både jeg og Ronja en skikkelig cowboystrekk på verandaen. Skulle egentlig lese bok, men jammen så sovnet jeg og det gjorde Ronja oppå magen min. Så vi koset oss skikkelig. På ettermiddagen stakk jammen Patran innom en snartur for å spise middag med meg. 

krødsheread

I kveldinga hadde jeg lovet Anne å bli med for å se etter et bra sted for fotografering. Vi var innom en håndfull og vel så det med steder som kanskje kan egne seg, så får vi se hva hun velger til slutt. 

Tirsdag

leonberger golden retriever flat coated retriever

Jeg lurer på hvor de ble av disse gode gammeldagse somrene som var passe varme og aldri regnet, der en kunne ha på seg minst mulig klær og være ute hele dagen. Var det bare fordi en var barn, eller var faktisk somrene mye bedre tidligere? Tirsdag var det 15 grader på formiddagen, det er faktisk ikke noe sommertemperatur spør du meg.

verandakos

Det ble en tur ut til Veme med hundene på formiddagen. Men på kvelden løste himmelen seg opp og sola kom til. Temperaturen steig og jeg kunne sitte på verandaen med boka mi til det ble for mørkt å lese. 

Onsdag

flat coated retriever

Onsdag tok jeg en runde rundt om hengebrua før det ble for varmt. Da er det kjekt å gå der hvor hundene kan ta seg litt avkjøling i bekker og elver. 

golden retriever bading

Med javne muligheter så ble det et avkjølende bad. Det ble riktig så varmt etter hvert, så da var det helt greit å komme hjem til skyggen på verandaen.

plenklipping iris

Men siden jeg ikke hadde klippet plenen på over ei uke og jeg var svett etter turen, så ble det plenklipping før jeg gikk i dusjen. Det var jo tross alt Sankthansaften.

7 slag

Jeg har vel ikke hatt en natt så drømmeløs på det jeg kan huske, så det tegner vel for en singel sommer videre også?

sankthansbål

Sommerens sankthansbål ble tent på verandaen... Varte ikke så lenge, men man skal ikke være så kravstor.

Torsdag

snublestein

Når man har ferie skal mankose seg, så på torsdag kveld hadde jeg og Siv avtalt at vi skulle spise middag på Pampas. Siv visste hvor snublesteinene i Hønefoss var, så da fikk jeg sett dem også. Sist jeg leitet etter dem hadde jeg sett for langt opp mot Stabelsgata, men de var rett i døra til en restaurant. Det er ikke så smart, for de bar preg av å være ganske slitt allerede.

selfie

Jeg har lenge gledet meg til at Pampas skulle åpne igjen med den vanvittig gode bakte poteten sin og pepperbiff. 

dessert

Men der hadde de byttet kokk kan man si. Dressingen på den bakte poteten var ny oppskrift i alle fall.

Fredag

toten

Jeg møtte Helle i Hønefoss, så satte vi kursen mot Toten og Urbane Totninger. En bedre middag på Evjua Strandpark før forestillingen. 

Lørdag

lupiner

I helga skulle jeg være dyrepasser hos naboen så de fikk en fri helg. Så da ble det ettersyn med sauer, høner og en kanin, en tusletur med Border collie og foring. 

border collie

Siden det var forholdsvis varmt gikk vi til Bjørneplassen for å bade. Det satte han pris på.

Søndag

peon

Endelig har peonen min begynt å blomstre.

pusekatt pus katt

Lurven sørger for å holde bestanden nede. I morgen er det ei ny uke på jobb, så da er det bare å lade opp. Det har blitt mye lading i ferien, så det blir vel heller hardt å plutselig ha vekkeklokke igjen. Det var den ferieuka, så får jeg jobbe noen uker til før det er nok en uke med ferie. Totalt sett så har det vært en veldig bra uke synes jeg. Patran har vært her endel, så det har blitt varierte middager. Helt greit med kort ferie så en ikke snur døgnet helt.


5 kommentarer:

 1. Det ser ut att ha varit en omväxlande vecka med en hel del promenader men även restaurangbesök och kul show. Jag skulle också ha varit ganska nöjd med den veckan :D

  SvarSlett
 2. Så härligt att de badar dina hundar. Min vägrar, hon är nyfiken så springer gärna ner mot vattnet men sen springer hon därifrån ;D

  SvarSlett
 3. I think you had a very nice week off. I so remember cherishing not having to go to work for a week. Thanks for the recap.

  Don't you just hate it when a new chef is hired and those favorite dishes just aren't the same. Me too.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous Happy Tuesday. ♥

  SvarSlett
 4. How nice to be off a week. Such beautiful country around you.

  SvarSlett
 5. It sounds like quite a week for you! Your dogs have fun digging, I guess :)
  The 'stumbling blocks' are interesting.

  Your link this week at 'My Corner of the World' is appreciated!

  SvarSlett

Legg igjen en liten hilsen, det hadde vært hyggelig...