søndag 11. oktober 2020

11. Berätta om en bok du läst… Jente, anonym


Kvinner i alderen 18-32 søkes for å delta i studie om etikk og moral. Godt betalt. Anonymitet garanteres. Da Jessica Farris melder seg på for å delta i en psykologistudie hos den mystiske Dr Shields, ser hun for seg at hun skal besvare noen spørsmål, mot betaling og dra hjem. Men etter hvert som spørsmålene blir stadig mer intense og personlige, og timene hos den velrenomerte NewYork psykiateren blir til utflukter hvor Jessica får beskjed om hva hun skal ha på seg og hva hun skal si, begynner hun å innbilde seg at Dr Shields vet hva hun tenker og hva hun skjuler... Og mens Jess blir stadig mer paranoid, blir det klart at hun ikke lenger kan skille mellom hva som er virkelig og hva som er endel av Dr Shields manipulerende eksperiment. Fanget i et nett av bedrag og sjalusi, får Jess raskt erfare at noen besettelser kan være dødelige...

Boka er skrevet som en dagbok og handlingen veksler mellom Jessicas syn på det som skjer og Dr Shields manipulerende baktanker. Interessant bok med litt småspenning hele tiden, for du skjønner ikke helt hvor dette bærer i vei når du leser. Etter hvert utover i boka viser det seg at denne psykologen er den som egentlig kunne trengt en psykolog, da hennes mann blandes inn i handlingen i boka.
     
Jeg er med på den svenske bloggutmaningen til Orsakullan som jeg også var med på i juli. Høsten er en flott tid, men kan også bli lang når kveldene er blitt mye lengre på kort tid. Her ser du mine bidrag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...