tirsdag 13. oktober 2020

#22 Prøv noe nytt


Oppdag et sted du aldri har vært før - og aldri ville trodd du skulle besøke. Har du aldri vært i en strikkebutikk, eller på et bilverksted? Fotografer gjerne på en uvant måte. Hva med å ta bilder på 10 centimeters avstand? Bare ned i bakken eller opp mot taket. Gjør hva som helst, bare ikke noe du har gjort før.


Så jeg vil si jeg løste denne oppgava med et sted jeg aldri har vært og som er litt spesielt i tillegg. Jeg og Bella gikk opp kirketrappa og sto ved inngangen for å ta bilde utover Cappelensgate, som kirka ligger i enden av. Jeg har vært i Drammen tidligere, men ikke gått rundt der egentlig. Drammen er et sted du kjører dit du skal også ordner du det, før du kjører hjem igjen. Først tenkte jeg å løse oppgaven med å bare ta bilde av en ting jeg ikke har tatt bilde av tidligere, men da måtte jeg tenke både lenge og vel før jeg kom på hva det kunne være. Jeg dro altså til Drammen for å ta bilde av Bragernes kirke, der har jeg aldri vært og hadde aldri trodd jeg skulle besøke den kirka heller. Det spesielle med denne kirka er at det ikke er en eneste gravstein der. 


Bragernes kirke er en nygotisk langkirke i teglstein fra 1871, påbygget 1971. Kirken har et sidekapell, 3 gallerier og rundt 700 sitteplasser. Arkitekt: Ernst Robarth Dalin Norgrenn (1839-1880). Kirken er listeført hos Riksantikvaren. Innvielsen fant sted 12. juli 1871 - nøyaktig 5 år etter den store bybrannen på Bragernes, da også den gamle Bragernes kirke brant ned. Gravlunden ligger ca. 200 meter vest for Bragernes kirke. Den ble besluttet anlagt av kirkeinspeksjonen i 1806, og den første begravelse fant sted i 1808. Arealet er ca. 37 mål. På Bragernes gravlund er det i underkant av 9000 graver. Av disse er det 2156 kistegraver mens resten er urnegraver. Gravlunden har ikke areal for utvidelse, så det er ikke mulig å anlegge nye kistegraver på Bragernes kirkegård.




4 kommentarer:

  1. ja oppdagen noe nytt er bra.. Kirka her har jeg jo vært utenfor mange ganger.. Men faktisk vært inne der å sunget i kor.. sammen med Rune Larsen også.. Fine bilder fra et sted jeg kjenner til <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer mange bilder fra runden langs elvekanten seinere en dag. Har ikke fått satt meg ned og redigert noe på dem ennå.

      Slett
  2. En fin kyrka men allra finast är bilden på Bella i lövsamlingen :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...