søndag 4. oktober 2020

Høstaktiviteter siste uka


Den første måneden med høst har passert, nå tar vi fatt på den midterste høstmåneden og det neste som står for tur er vinteren. Den kan komme før du aner, det er mer enn ett år som snøen har lavet ned i oktober og blitt liggende helt til året etter. Trivelig med vinter også, men jeg har en god del planer for høsten som jeg ikke har fått satt ut i live ennå, så vinteren må vente bitte litt i år. Jeg har planer om å bli med på den svenske bloggutmaningen til Orsakullan som jeg var med på i juli. Høsten er en flott tid, men kan også bli lang når kveldene er blitt mye lengre på kort tid. Her ser du mine bidrag.


Bare Hr Yr setter en stopper for å antyde regnvær ved hver minste anledning, så kan jeg sette planer ut i verden. Men antydning om regn og fjelltur hører ikke med i samme setning. Antydning om regn hører egentlig bare hjemme etter at det har blitt mørkt, i alle fall etter at jeg har funnet senga mi.


På mandag gikk det litt i ett på jobb, etter jobb var jeg på Veme og tok bilder av kuene med kalver som gikk på beite. Da dukket det opp et elgkadaver på henger. Skal litt til å slå den dagen utover uka tenker jeg.


Tirsdag var det stort sett bare mas og kav hele dagen på jobb. Da hjalp det ikke særlig at det regnet når jeg kjørte hjem. Gråvær er ikke akkurat humørspreder. Etter middag ble det badekaret med ei bok og jeg håper på en bedre dag i morgen.


Onsdag var det fremdeles grisevær, så jeg endte opp på Furumo for litt desinfisering. På ettermiddagen var det nesten ikke folk der heller. Jeg dro dit mest for boble badet sin del. Det er så godt med litt massasje på både ryggen og nakken etter mye intensiv jobbing. Patran skulle til byen igjen, så da hadde jeg ikke noen som ventet hjemme heller. Hundene fikk mat og ble satt inn med fyr i ovnen, så kjørte jeg til Geithus. 


Ringeriksbadet på Helgelandsmoen har jeg vært en eneste gang og det ble med den ganen. Det er ikke svømmingen jeg drar i svømmehallen for, men å kunne slappe av i et boblebad med varmt vann og store bobler. Siste gangen så hadde jeg boblebadet helt aleine. Vel fortjent etter 2000 meter svømming. Spørs om jeg skulle gjøre det til en vane en gang i uka eller så, for når klokka nærmet seg seks så var det nesten ikke folk igjen der til tross for at det er høstferie nå. Godt å kunne dra hjem etter jobb ordne hunder og spise middag før en avslutter dagen med svømming.


Torsdag ble det overtid på jobb med handling av litt utstyr vi trengte på jobb neste uke etterpå. Når jeg kom hjem så lempet jeg tomflaskene i kjelleren inn bilen og dro for å pante dem på Sokna. Jeg endre opp med vel tusen kroner og en framkommelig kjeller. Så var det på tide med en runde med hundene mens potetene stekte i ovnen.


Fredag hadde jeg billetter på Gledeshuset til en komiker jeg ikke kjente til. Nå har jeg lært at jeg skal google litt før jeg kjøper billetter til ukjente saker. Men helt greit å ha noe å finne på en fredag kveld da. I oktober blir det kanskje litt tett med innlegg da jeg har blitt med på denne bloggutmaningen til Orsakulla, fem en fredag ble det jammen også denne uka, så nå er det tydelig at det er lange kvelder framover. Kamerakuren blir løst ganske fortløpende også. Og kjenner jeg meg rett så blir det vel ett og annet innlegg på eget initiativ også.


Så var det oktober igjen og det meste farges rosa...  Lørdag ble det sosialiseringstur med Bella som du kunne lese om i går. Når vi kom hjem ble det klesvask og gulvvask og jammen ble det ikke reint på senga også. Da var det godt å dumpe ned i sofaen med nygrillet kylling og baguett. Ikke skjønner jeg hvorfor ikke flere butikker har grilling av kylling i sine lokaler. Det skal litt viljestyrke til å gå forbi når en er litt småsulten og skal ha seg litt smågod middag en lørdagskveld. 

* *

Silje anbefalte denne dokumentaren fra Netflix her om dagen, så i kveld så jeg den. Og ja jeg ble blitt fasinert av alle de små tingene som gjør at folk blir mer eller mindre avhengig av skjermtid. Bare den lille tingen at man sveiper på skjermen og ikke klikker. Sveipingen kommer fra de enarmede bandittene i Vegas. Psykisk mer avhengighetsskapende enn å trykke. Absolutt verdt å bruke en liten time på den.




2 kommentarer:

  1. September begynte fint her i Oslo med sol og varme, men gikk etterhvert over til regn og ruskevær. Har vel egentlig fortsatt litt sånn, men de fargene vi blir servert gjør at man glemmer det litt. Flotte bilder 🥰

    SvarSlett
  2. Takk, året går så raskt så den ene årstiden rekker nesten ikke bli ferdig før en ny kommer.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...