søndag 25. oktober 2020

Luftet svigersønn rundt Songsvann

Jeg og Marius har vel litt maur i rompa begge to når det gjelder å tilbringe en dag i sofaen når det ikke regner ute. Så når jeg var der på fredag fant vi ut at vi skulle ta bilen og finne et ukjent terreng slik at vi kunne gå en runde med Bella, som jeg hadde tatt med meg. Marius trengte litt til bilen, så vi var en snartur innom Bilextra på Furuset før vi kjørte til Songsvann.


Songsvann og Maridalsvannet er vel de to mest omtalte vannene jeg veit om. Maridalsvannet så betydelig større ut på kartet, så valget falt på Songsvann i første omgang. Så får vi heller ta Maridalsvannet til våren en gang. Til neste år skal jeg også gå Akerselva fra topp til bunn og tilbake igjen en gang. Rein psykologi det der visstnok, si det til noen så er det straks mer binnende sier dem.


For å være ærlig så hadde jeg innbilt meg at vannet hadde vært en tanke større. Det var flott anlagt vei for rullestoler rundt hele vannet og det var forbudt å sykle.


Marius smøyg seg stadig unna kameralinse på turen rundt, så ha ble ikke med på et eneste bilde gitt. Men Bella stilte ivrig opp på bilder. Vannet smakte godt også så det ut til, for det var stadig noen munnfuller. 


Det var veldig mye vann der, for flere steder sto krakkene ute i vannet isteden for i vannkanten. Bekkene gikk store og rullestolrampa ut til brygga sto rett til værs.


Etter alle bilene på parkeringsplassen så hadde jeg trodd at det hadde vært mer folk der. Men alle gikk sikkert ikke rundt på stien nærmes vannkanten. Det var et utall muligheter der om du ønsket lengre runder.


Det var mange hunder som vi møtte å også, endel eiere var veldig overrasket over at Bella var så rolig når hun hilste på andre hunder, alt fra bitte små til vanlig størrelse. Noen som var på størrelsen hennes så vi ikke.


Hr Yr hadde lovet solglimt, men det regnet i det minste ikke på turen.


Helt flatt og brei vei, så det var ikke noe problem å møte andre med hund eller de som jogget. Mange hadde hunden løs, men de bare snuset litt før de gikk videre. Bella var storfornøyd med så mange møter og så mye å undersøke i grøftekanten. Tipper hun var fornøyd med dagen hun også jeg.


Søndre Skjekkerud ble revet på grunn av vannrestriksjonene i 1914, hovedhuset ble satt opp igjen på Blindern gård. I en periode ble det drevet servering her, så dette er et gammelt turområde.


På begge sider av vannet var jerngruver i drift fra 1500-tallet til 1906/1907. Fra 1876 til 1967 var Sognsvann drikkevannskilde, og siden 1976 har den vært en populær badeplass med tilrettelagt badeanlegg for rullestolbrukere. Rundt vannet går en turvei tilpasset bevegelseshemmede, med flere godkjente bålsteder. Ved vannet ligger Svartkulp med naturiststrand.


Sognsvann er en innsjø i Nordmarka i Oslo, like nord for bebyggelsen i bydel Nordre Aker. Vannet er 0,4 km2 stort, ligger 183 moh, og har største dybde på 16,9 meter. Sognsvann er oppdemmet av en morene (Akertrinnet) i sørenden, avløp til Sognsvannsbekken som skifter navn etter gårdene den passerer og munner ut i Frognerkilen. Like sør for Sognsvann ligger Norges Idrettshøgskole og Studentbyen på Kringsjå samt Riksarkivet. Sognsvann er endestasjon på Sognsvannsbanen.


Tipper det er ganske folksomt her på sommeren når alle har ferie.


Men det var mer enn nok å følge med på på fredag også for en nysgjerrig sjel som Bella. Hun stopper for å glane helt åpenlyst fortsatt.


Tilbake på parkeringa var det ett eller annet som forgikk, for det var en mengde Hasselberg biler der. Den ene skulle tydeligvis ha med seg en elbil tilbake til Tromsø.


Jeg hadde håpet på et lite "uhell" til ære for fotografen, men det gikk helt glatt uten noe problemer. Tipper de hadde gjort det noen ganger tidligere.







2 kommentarer:

  1. Det var ju en väldigt fin runda du, svärsonen och Bella var ute på :D Som omväxling till alla fjällturer och skogspromenader kan ju en promenad på slätt underlag vara trevligt. Bra att det finns handikappanpassade vägar ut i naturen men kanske föredrar du ändå lite mer kuperade stigar. Jag tror nog att det mest är små hundar som blir ivriga, hoppar och skäller när de möter andra så jag är inte förvånad över att Bella sköter sig fint :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Avveksling og forandringer er det beste når man er på tur synes jeg. Man trenger ikke å bli sliten og svett etter alle turene.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...