fredag 24. juli 2020

Fem en fredag #30


Det er Elisa Matilda som bestemmer hva vi skal svare på hver fredag, men denne fredagen er hun på ferie... da blir det ingen fem en fredag. Om man ikke tar for seg noe selv da. For eksempel fem etater som ikke fungerer. Det er nemlig ikke noe problem å finne fem etater som ikke fungerer. 


De som er nærmest de folkelige så er det tiden i kommunal saksbehandling og ikke minst gebyrer for å komme til en konklusjon. Politiet som ikke har kapasitet til å komme om du trenger dem, ikke har kapasitet til å etterforske småting som gjør et stort inngrep i folks daglige liv. Men om noen kjører litt raskt eller snakker i mobiltelefon, da følger dem med. 


Det er ikke mye jeg har kjørt bil i ferien, men der det har vært kø og trafikk "problemer" der har det vært noen som ikke kan plassere seg i veibanen, holder seg under fartsgrensa og ellers svimer i sin egen verden. Ta det med ro og slapp av, nei innimellom så haster det faktisk for meg å komme dit jeg skal. Du vet ikke om det har skjedd noe som jeg må komme fram til, om du ikke klarer å få med deg ting uten å kjøre 10 kilometer under fartsgrensa så kanskje det var du og ikke jeg som ikke skulle vært på veien.


Sykebilen kommer heller ikke om du ringer, nei det må vurderes om du er så skadet at du virkelig trenger å skitne til bilen deres innvendig. Snart er det bare trafikkulykker som de dukker opp til om noen er skadet eller ei. Er du så uheldig å bli syk hjemme så må du nok komme deg på sykehuset selv, men aller helst etter et par døgn. Ja du kan jo bli bedre, du er jo ikke så syk.


Er det bare brannvesenet som ikke spør hvor mye det brenner og om du kan klare deg på egenhånd før de vurderer å hjelpe deg. De ber deg ikke se ann om det sprer seg før de kan loffe til bilene sine og kanskje sjekke GPS'n om hvor du bor. De har nemlig ingen biler i nærheten som andre etater har, de har parkert på brannstasjonen de og der er det folk døgnet rundt.


Jeg er så lei om dagen, lei alt og alle til og med været. Nå er det noen få dager så er det tilbake på jobb i to uker før det er mer ferie. 

2 kommentarer:

  1. Visst finns det mycket som skulle kunna fungera bättre och det vore konstigt om vi inte skulle reagera negativt på det. Men jag vet att du brukar kunna svänga tillbaka till ett bättre humör och snart vandrar du glatt iväg med dina hundar och känner att mycket ändå är bra :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...