torsdag 9. mai 2024

Bitte litt på etterskudd

drivhus hvit gjeterhund

Endelig fikk jeg både handlet med meg jord hjem og lempet den inn i drivhuset. Litt i seineste laget, men jeg "rakk" ikke noe forhåndssåing i år. Hele drivhusprosjektet har egentlig vært ett hakk for seint ute i år. 

frøposer

Da er det bare å krysse fingrene for at det blir litt grønsaker å høste utover sommeren. Huske på å vanne i dann og vann, plukke ugress og nyte sommeren.

drivhus

Varga benytter enhver anledning til å snike seg inn i drivhuset. Klart steder man ikke har lov å gå er fryktelig spennende. Tatt bort en del visne jordbærblader, så nå håper jeg på litt jordbæravling også. I fjor ble det ganske mange.

jordbær

Om en månedstid kommer det sikkert noen blomster, kart og modne bær...


Druetreet har klart seg i vinter, jeg har et par til, men der var det ingen knopper ennå. Jeg la på litt ny jord rundt rota, så blir det litt gjødsling etter hvert også.

drivhus

En runde utenfor drivhuset viste at det ikke bare er inne i drivhuset det er spirer. 

hvit gjeterhund

Varga holder seg tett på når jeg holder på ute. Hun er egentlig hakk i hæl uansett hva jeg holder på med.

løytnantshjerte

Dette ser ut som løytnantshjerte, så om det viser seg å være det har det spredt seg ganske langt fra der de står som jeg har plantet dem.

klematris

Klematrisen har klart seg bra i vinter, overraskende lange skudd egentlig. Det er ikke så lenge siden det ble bart der den står.

bjørk pollen

Bjørka har virkelig ¨åpnet alle sine rakler og nå er det ikke bare litt pollen i lufta. Jeg er litt allergisk når det er på det verste. Det er stort sett verst første uka, så nå går det bare nedover.

peon

Snart på tide å gjøre en opprensk i det beddet for å få bort det visne fra i høst. Peonene har begynt å spire. Noen dager med varme gjør underverker for alle planter.

pinseliljer

Kanskje pinseliljene rekker å blomstre til pinse...

hage

Det spretter på alle trær

hage

Når bladene har kommet er det knopper og blomster som står for tur.






4 kommentarer:

  1. Det er akeleieblader de du viser der, og ikke løyntnantshjerte. Akeleier er mestere på å spre seg. Ja, nå kan du så frø direkte ut. Jordbærplantene ser flotte ut. Du får nok en bra avling der.

    SvarSlett
  2. Everything looks great and you sure do have a good helper, and cute too!

    SvarSlett
  3. Some years it is hard to find time to do such garden work, there are so many other pressing matters. I hope you get a good crop.

    SvarSlett
  4. Det ordnar sig säkert med odlingarna även om du kom igång lite sent. Kul att gå runt och se hur allt växer och hitta små överraskningar :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...